Ми у Facebook
02.01.2012, 13:50

На Рівненщині відкрито пам’ятний знак Степану Бандері

У місті Здолбунів, що на Рівненщині, до 103-го дня народження Провідника ОУН Степана Бандери відкрили пам’ятний знак.
Депутат Здолбунівської районної ради від «Нашої України» Сергій Кондрачук повідомив присутнім, що дана подія у житті району відіграє важливе значення.

«Сьогодні ми відкриваємо пам’ятний знак та освячуємо місце, де у 2012 році, завдяки нашим спільним зусиллям, постане погруддя Героя України Степана Бандери» - зазначив Кондрачук. «Тут зібралися люди, яким не варто розповідати хто такий Бандера і яка його роль в історії України. Українська земля породила чимало видатних особистостей, проте іменами лише деяких із них називали цілі покоління українців: мазепинці, петлюрівці, бандерівці…» - додав він.

Також депутат Здолбунівської райради зазначив, що вважає цілком логічним той факт, що перше на Рівненщині погруддя Бандери буде відкрито саме на Здолбунівщині. Адже на південних землях цього району відбулася найбільша битва в історії повстанської армії – битва під Гурбами. Кондрачук повідомив, що у Здолбунівській районній раді на наступній сесії розглядатиметься Програма по відзначенню 70-ліття створення УПА. «Надіюся, нам вистачить голосів прийняти цю Програму і виконати комплекс заходів, передбачених нею. Якщо це вдасться, то вкотре ствердяться слова Степана Бандери, сказані ним незадовго до смерті в інтерв’ю одній закордонній радіостанції та викарбувані на пам’ятній дошці, яку було встановлено у Здолбунові у 2008 році. Ці слова наступні: «Український національно-визвольний рух живе! Він розвивається і бореться далі, всупереч всім намаганням і пропаганді ворога…» - зазначив Сергій Кондрачук.

Також на урочистому відкритті пам’ятного знака виступив настоятель Гурбенського монастиря на Повстанських могилах ігумен Нифонт, депутат Рівненської обласної ради Олег Осуховський, голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна та голова Здолбунівської районної організації «Українська Народна Рада Здолбунівщини» Юрій Пшеничний. Завершився захід покладанням вінків та квітів до пам’ятного знаку та виконанням усіма присутніми гімну України.





На правах реклами