Ми у Facebook
22.01.2012, 10:01

На Рівненщині стартує благодійний проект "Сонечко в долоньках"

20 січня стартує спільний проект Клубу Успішних Людей, Видавничого дому “ОГО” і Фундації імені князів-благодійників Острозьких “СОНЕЧКО В ДОЛОНЬКАХ” для дітей Тучинської спеціалізованої школи-інтернату, який стане приємним сонячним зайчиком для багатьох людей і обов’язково зігріє їм серце.
Усі ми знаємо, що життя в нашій країні нелегке, зміни відбуваються буквально кожен день і, на жаль, зміни не на краще. Але, незважаючи ні на що, життя не можна зупинити. Діти виростають, закінчують школи і вирушають у дорослу непросту дорогу. І чудово, якщо вони здорові, освічені, біля них є чуйні і турботливі дорослі, які підтримають, підкажуть, допоможуть молодій людині знайти себе і свою щасливу долю. Але так щастить далеко не всім.

Вихованці Тучинської спеціалізованої школи-інтернату, що в Гощанському районі – це діти-сироти, соціальні сироти, діти з малозабезпечених, неблагополучних сімей з різних районів Рівненської області. І привів їх усіх до цієї школи-інтернату спільний діагноз – відставання у психічному розвиткові. Саме тому, що більшість з них з перших днів свого життя не мали поряд з собою чуйних і турботливих дорослих, які подарували б маленькій людині свою любов і увагу.

Колектив школи, очолюваний Тамарою Володимирівною Мичак, душевною, духовно багатою, безмежно люблячою дітей людиною – це творчий колектив однодумців, які своєю чуйністю і небайдужістю кожного дня намагаються залікувати рани ніжних дитячих душ. Обстановка в інтернаті максимально наближена до домашньої. Все чистенько, охайно, затишно. В кожній кімнаті – ікони, вишиті рушники, новорічні прикраси і безліч квітів.

Дітки відкриті і чемні, оченята світяться цікавістю до кожного гостя, хто навідується до школи. Із задоволенням демонструють свої творчі доробки, дарують маленькі сувеніри, зроблені своїми руками, пишаються своїми маленькими досягненнями.

Суть проекту “Сонечко в долоньках” полягає в тому, щоб розширити уявлення діток з інтернату про різноманітний навколишній світ, про життя, яке вирує за стінами затишної школи і їх незатишних домівок. Підказати, навчити, допомогти, застерегти від небезпек і помилок, з якими вони стикнуться у самостійному плаванні.

Майстри Клубу Успішних Людей протягом усього другого навчального семестру будуть проводити для різних вікових і статевих груп вихованців майстер-класи на різноманітні теми. Це – здоров’я, догляд за собою, статеві особливості організму, психологія, основи правової і фінансової грамотності, навички створення власного стилю зовнішності і одягу, столовий етикет, етикет в публічних місцях, безпека в мобільному і комп’ютерному просторі, різноманітні види рукоділля та багато-багато інших цікавих і корисних тем.

ЧИТАТИ ДАЛІ





На правах реклами