Ми у Facebook
14.02.2012, 12:46

На Рівненщині нагородять кращих кіносценаристів-аматорів

Завтра, 15 лютого, відбудеться фінал конкурсу сценаріїв фестивалю молодого аматорського кіно DVERY. На малій сцені Рівненського облмуздрамтеатру не тільки нагородять переможців, а й покажуть особливе представлення їхніх ідей та сценаріїв.
Фестиваль молодого аматорського кіно DVERY відбувається на Рівненщині вже вдруге. Під час фестивалю молоді кінематографісти з усієї України можуть позмагатися у двох етапах конкурсу за кращий сценарій та відео. Цьогоріч на конкурс надіслали майже сотню робіт, а це вдвічі більше, ніж торік.

Географія широка — окрім жителів Рівненщини, це мешканці Києва, Львова, Одеси, Хмельницького, Вінниці, Луцька, Житомира. Тим часом збільшилася й кількість представників журі. До компанії зіркових суддів Братів Капранових, Оксани Яблонської, Остапа Ступки, які оцінювали роботи учасників фесту минулоріч, приєднався відомий режисер, актор, сценарист Михайло Іллєнко.

— Оцінювати роботи учасників було непросто, адже вони дуже відрізняються одна від одної, — зауважив заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. — Сценарії різні не тільки за обсягом, а й за тематикою. У кожний текст автори вклали свій зміст, свою глибоку суть.

Оригінальним обіцяють зробити організатори і завершення конкурсу сценаріїв. Над переосмисленням, представленням робіт-переможців попрацювали рівненські сценаристи, оператори та актори театру. Що з того вийшло - прихильники побачать 15 лютого о 14.00 на малій сцені театру.





На правах реклами