Ми у Facebook
07.03.2012, 14:23

Рівненські гуртожитки ремонтуватимуть, коли будуть гроші

Іще три гуртожитки Рівного стали міськими. Рівнерада прийняла у комунльну власність багатостраждальні гуртожитки на Відінській, 42-А, Відінській, 29 та Київській,12.
Три гуртожитки, побудовані відповідно у 1981,1971 та 1982-му роках, прийняла у комунальну власність міста Рівненська міська рада. Розмови про те, що ці гуртожитки нарешті мають стати міськими, точаться вже не перший рік. За цей час на Відінській,29 провели реконструкцію під житловий будинок. А два інших - на Відінській, 42 а і Київській, 12 - так і лишилися гуртожитками.

Жодних суперечок навколо цих питань у депутатів Рівнеради не виникало. Хоч міський голова Рівного Володимир Хомко й наголошує регулярно, що приймати гуртожитки місту... невигідно.

- Більшість прийнятих в комунальну власність міста гуртожитків обійдеться бюджету приблизно в 300-400 тисяч гривень. Звідки ці гроші брати?Для таких потреб є відповідна державна програма, втім, за останні кілька років ми на це не отримали жодної копійки, - поскаржився мер.- Окрім того ті гуртожитки, які увійшли до статутного фонду підприємств, місто маж викупляти за їх балансовою вартістю. На це мали б також виділятися гроші з держбюджету, як і на капремонти. Але, самі розумієте, грошей немає.

Втім, запевнив мер, гуртожитки все одно прийматимуть у комунальну власність. Адже для людей це єдина можливість приватизувати свої кімнати. А от ремонтів цим гуртожиткам доведеться чекати. Їх робитимуть, коли у бюджеті на це будуть гроші.

Усього із 36 гуртожитків, які знаходяться в місті, – 22 у державній власності, 14 – в приватній.

Інші статті до теми:
Рівнераду пікетували мешканці гуртожитку та двірники
Гуртожиток на Відінській,27 у Рівному передали на утримання громадській організації





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ