Ми у Facebook
11.03.2012, 11:33

Сьогодні - річниця аварії на японській АЕС "Фукусіма"

Для боротьби з наслідками аварії на Фукусімі Японія хоче отримати від України інформацію про вплив Чорнобильської катастрофи на навколишнє середовище. Для цього у квітні міністри Японії і України підпишуть відповідний договір.
Японія сподівається отримати від України інформацію про забруднення ґрунтів і небезпеки для здоров'я від викидів радіоактивних речовин в 1986 році після аварії на Чорнобильській АЕС, і використовувати їх, щоб впоратися з наслідками аварії на атомній станції "Фукусіма", що відбулися 11 березня 2011 року.

Японія і Україна майже домовилися активізувати співпрацю в боротьбі з наслідками ядерних катастроф після того, як країни пережили дві найгірших у світі ядерні катастрофи. Про це пише видання Mainichi Japan з посиланням на джерела в японському уряді.

Як повідомляє видання, за домовленістю, яку планують підписати, дві країни будуть обмінюватися інформацією про вплив ядерних катастроф на здоров'я людини і навколишнє середовище, проводити обмін вчених та інженерів, а також організовувати семінари з проблеми подолання наслідків ядерних катастроф.

Очікується, що міністр закордонних справ Японії Коіхіро Гемба та міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога підпишуть договір, коли Віктор Балога відвідає Японію в середині квітня, повідомляють джерела.

Також буде створена спільна комісія між двома країнами для ефективного механізму співпраці.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На АТОМНІЙ СТАНЦІЇ в Японії стався ВИБУХ
У Японії тисячі людей офіційно визнані загиблими [ОСТАННІ ВІДЕО]
"Чорнобиль по-японськи": чи загрожує це українським АЕС?





На правах реклами