Ми у Facebook
21.03.2012, 14:19

Рівне розбудовуватимуть за “чужі гроші”

Майже 150 мільйонів гривень прямих інвестицій отримало Рівне минулого року. І хоч всі вони здебільшого розпорошилися по різних галузях, втім, переконані чиновники, це "потужні гроші".
Відзначення Рівного у рейтингу “Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13” у номінації “Економічно ефективне місто”, на думку міської влади, має залучити світові гроші. Поки ж у місті порахували, що за 2011 рік Рівне отримало 146,4 мільйона прямих інвестицій.

— Це досить потужні інвестиції, які йдуть у всі галузі. Гроші були розпорошені, хто обладнання завозив, хто щось будував. Ми не найпотужніше промислове місто і не станемо таким. Але можемо зайняти іншу сферу економіки, — не втрачає оптимізму міський голова Рівного Володимир Хомко. — Тішить те, що 4 мільйони гривень закладено в бюджеті держави цільові для реконструкції нашого будинку культури, наскільки я знаю, є плани по розширенню у льонокомбіната та “Чайки”. Останні отримали “добро” від свого керівництва збудувати другу чергу, аби зробити центр більш дозвіллєвим. Більше інформації розголошувати не буду, але знаю, що там буде досить цікаво.

Що ж до будівництва іще одного автовокзалу на виїзді з Рівного, Володимир Хомко переконаний: місто цього робити не має.

— Якщо новий автовокзал буде, то він буде у складі того оптового ринку, який будується на виїзді в сторону Луцька. Якщо ж ні, то ми його до чогось іншого “причепимо”, але так, щоб місто не витрачало на це гроші. Так, як зробили це з “Чайкою”, — продовжив міський голова. — Все, що будемо будувати, ми старатимемось будувати за чужі гроші. Наприклад, сміттєпереробний завод. Ми ж не витрачаємо ні копійки. Це потужна інвестиція, по моїх підрахунках, десь не менше 30 мільйонів гривень. Він буде за межами міста, але це наші інвестиції, рівненські.

Інші матеріали до теми:
Місто Рівне – ефективний майданчик для інвестицій у Європі
Кому додали грошей, а у кого забрали депутати Рівнеради
На чому заробило й на що витрачало кошти Рівне





На правах реклами