Ми у Facebook
25.04.2012, 10:12

У Рівному дорогу прокладатимуть через спортивний майданчик?

Неподалік будинку на вулиці Олени Теліги, 57 у Рівному восени минулого року побудували волейбольний майданчик. Втім, нещодавно мешканцям стало відомо, що майданчика може й не стати, адже по ньому пройде нова дорога.
Мешканці будинку розповідають, що у листопаді 2011-го облаштували неподалік під’їздів волейбольний майданчик. Придбали все необхідне, сітку, м’ячі, от тільки вішати сітку не ризикнули — погода грати не дозволяла. А щойно потепліло, разом із можливістю випробувати майданчик неподалік з’явилася будівельна техніка.

— Між будинками і магазином "Сільпо" хочуть прокласти дорогу. Мешканці будинку — проти, бо тоді доведеться зруйнувати огороджений дитячий майданчик, який було збудовано за кошти мешканців і "Фонду Віктора Матчука", — каже голова ОСББ "Діамант" Ігор Присяжнюк.

Нову дорогу, за розповідями мешканців, мають прокласти, аби був доступ до ще одного будинку, котрий споруджуватимуть неподалік. Втім, чому вона має проходити саме у тому місці, де нині стоїть майданчик, — не розуміють.

— Врешті, зовсім поряд вже є прокладена частина асфальту, чого б дорогу не пустити там? Навіщо руйнувати майданчик, який ми побудували, не чекаючи від міста, — обурюються мешканці.

Між тим таку альтернативу в міському управлінні архітектури відкидають. Посилаються на святую святих — генплан Рівного, яким передбачені всі заїзди та виїзди.

— Є генеральний план та перспектива розвитку міста. У генплані за останніми змінами, які вносилися у 2008 році, вже були передбачені основні транспортні шляхи і розв’язки міста. Те, що зараз якісь із них не розроблені й на цих місцях знаходяться якісь об’єкти, не означає, що через 5-10 років там не буде дороги. Ця ситуація точно така ж, — пояснює заступник начальника управління містобудування та архітектури Сергій Боліщук.



За його словами, поява цієї дороги — виїзд на вулицю Олени Теліги, який обслуговуватиме цілий житловий квартал — передбачена у плані забудови мікрорайону вулиць Макарова-Пржевальського.

Мешканці Олени Теліги, 57 навіть написали колективний лист-звернення до міського голови Рівного Володимира Хомка, де посилаються на неврахування громадських інтересів при плануванні забудови території. Втім, чиновники і тут невблаганні — інтереси громади враховуються, а саме — мешканців мікрорайону Макарова-Пржевальського.

Ситуація мала б зовсім інший вигляд, якби ОСББ була виділена й закріплена прибудинкова територія. А нині ж це — землі запасу Рівненської міської ради.

— Навіть якби вони звернулися для відведення прибудинкової території, то й тоді б цю територію, де має пройти дорога, їм не віддали б. Обрізали б по лінії, де має бути виїзд, — продовжує пан Боліщук. — А зараз їм краще самим перенести майданчик, бо вони ж коли поставили — нікого не питали.

Нині на Макарова-Пржевальського розподілені земельні ділянки, вартість цих доріг буде включена у вартість мереж, які прокладатимуться у мікрорайоні, каже пан Боліщук. Втім, коли розпочнеться будівництво цієї дороги, не зрозуміло.

— Спершу зазвичай роблять внутрішньоквартальні дороги, а вже потім, швидше за все, роз’їзди, виїзди, а в тому числі й цю дорогу. Але розвиток міста ніхто не планує на рік. Мова йде про десятилітню перспективу. Тому дорога там буде, — констатує чиновник.

Між тим уже другий тиждень поблизу майданчика працює техніка, яка веде підготовчі для будівництва роботи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ