Ми у Facebook
23.05.2012, 11:04

У Рівному велосипеди паркуватимуть у гербах [+Фото]

Рівненські велосипедисти, які поки не дочекалися обіцяних доріжок, тепер принаймні матимуть свої парковки. До того ж не звичайні, а по-рівненські унікальні. Адже виготовлені вони у формі герба міста - башти із входами до неї з трьох сторін.
Першу таку велопарковку встановили на подвір’ї обласного краєзнавчого музею. І зробили це не просто так.



- Встановлення парковок — це перший вихід у світ соціально-мистецької спільноти «Діти підземелля», - розповів автор ідеї унікальних велопарковок, відомий музикант, лідер гурту «Ot Vinta» Юрій Журавель. - Тому й місце обрали символічне. Саме в приміщенні нинішнього музею навчався автор книжки «Діти підземелля» Володимир Короленко. Та й взагалі, сама конструкція надійна та класна. А хто ламатиме її, - той ... (нецензурне слово — авт.), бо спокуситься на символ нашого міста.



Учасники встановлення першої велопарковки забили символічні цвяхи в асфальт, аби конструкція трималася міцно.



Першими молотом вдарили сам Юрій Журавель та директор обласного краєзнавчого музею Олександр Булига.



Нині вже виготовлено сім таких парковок, втім до кінця року їх буде 25, кажуть ініціатори. До того ж до спільноти вже ндходять звернення від охочих розмістити такі корисні герби біля своїх закладів. За планами, вже незабаром велопарковки можна буде побачити біля кіноцентру «Ера», неподалік 12-ї школи, біля магазину «КТС» на Чорновола, неподалік кінопалацу «Україна», облмуздрамтеатру, торгового центру «Екватор», «Рівнеобленерго».



Сама ж поява парковок приурочена до Всеукраїнського Велодня, який відзначатимуть 26 травня. У цей день об 11.00 від майдану Незалежності вулицями міста вирушить колона учасників велопробігу. Усі вони стануть героями кліпу на пісню «Ot Vinta» «У мене між ногами «Україна»».

Закінчиться велосипедне свято, яке має лозунг «Рівно їхати - вільно дихати» концертом самого гурту «Ot Vinta».





На правах реклами