Ми у Facebook
06.06.2012, 12:17

Рівненським податківцям столи в ресторанах замовляли шахраї

Невідомі з Луганщини за допомогою телефонного шахрайства ошукали власників декількох закладів громадського харчування. Зловмисники замовляли величезні столи та прикривались ім'ям місцевих керівників податкової. А коли застілля не відбувалось – пропонували власникам ресторанів перерахувати гроші на таємний рахунок.
На Рівненщині орудують телефонні шахраї, — повідомили на прес-конференції в обласній податковій службі. Так телефонні шахраї з Києва та Луганська вже кілька тижнів дурять рівненські ресторани.

— Вони обдзвонюють інші області по телефонному довіднику, — розповіла заступник голови Державної податкової служби у Рівненській області Тетяна ПОДСАДА. — Телефонують у ресторан і замовляють бенкет на ім'я когось з керівництва податкової. Кажуть, розрахуються в день застілля. Втім, коли все накрито – ніхто не з'являється. А коли керівництво ресторану зв’язується з шахраями, то ті вибачаються, обіцяють все відшкодувати і просять перерахувати певну суму їм на рахунок. Наприклад, останнього разу телефонували з Луганська і замовляли стіл на ім'я начальника міської податкової.

Таким чином заклади громадського харчування зазнають збитків двічі — на приготуванні застілля та під час перерахунку грошей шахраям. До правоохоронців вже звернулись декілька ошуканих власників ресторанів. А поки триває розслідування діяльності шахраїв, податків закликають підприємців бути пильними та не піддаватись на провокації шахраїв.





На правах реклами