Ми у Facebook
11.06.2012, 13:58

Фірташ подарує стадіону "Авангард" борги Рівнеоблводоканалу [Фото+Відео]

Обласна влада відновила переговори з власником ПАТ "Рівнеазот" Дмитром Фірташем. Чиновники просять олігарха фінансово допомогти з реконструкцією стадіону "Авангард". Натомість він готовий подарувати громаді борги водоканалу за очистку міських стоків.
Про спонсорство хімічного магната влада Рівненщини просить вже не вперше. Допомогу для області у Фірташа просив ще екс-губернатор Віктор Матчук. Втім, розщедрюватись власник DF Group не поспішав.

Рік тому знову зайшла мова про благодійництво Фірташа. Говорили, що міський голова Рівного Володимир Хомко зміг домовитися з олігархом про виділення 11 мільйонів на реконструкцію "Авангарду", а ще двох мільйонів на утримання команди "Верес". Утім, далі розмов справа не пішла. А команда "Верес" взагалі припинила своє існування.

Фірташ відкрив на "Рівнеазоті" нову установку з виробництва електроенергії

Нагадали про обіцянку Фірташу вже під час його візиту на Рівненщину 8 червня.

— Завжди важко просити кошти, бо область має заробляти їх самотужки. Але ми, на жаль, дотаційні. Тому я справді попросив Дмитра Фірташа про допомогу, — розповів голова Рівненської облдержадміністрації Василь БЕРТАШ. — Справа в тому, що у Рівнеоблводоканалу накомачилось боргів перед "Рівнеазотом" на суму майже 25 мільйонів гривень. Гроші спрямовані на виплату заборгованості ми можемо перенаправити на реконструкцію стадіону.

Під час візиту в Рівне Дмитро Фірташ підтвердив свої наміри допомогти місту:

— Ми щороку надаємо благодійну допомогу місту. Так, торік спрямували на це понад 15 мільйонів. Справді, ми мали розмову з керівництвом області про списання боргів водоканалу.

Наразі ні влада, ні Фірташ не уточнили конкретних строків реалізації домовленості. Залишається сподіватись, що цього разу все не зупиниться на стадії обіцянок.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ