Ми у Facebook
12.06.2012, 18:42

Як у Рівному вболівали за збірну України [+Фото]

Близько п’ятисот рівненських уболівальників зібралися у фан-зоні, що облаштована у парку ім. Т. Шевченка, щоб підтримати збірну України у грі зі шведами. "Озброївшись" національною символікою, фани гаряче підтримували українську збірну. Тільки от трансляцію рівняни побачили з… 38-ї хвилини.
На перший матч української збірної у рамках ЄВРО-2012 уболівальники чекали давно. Ще за кілька днів до гри на вулицях міста почали з’являтись автомобілі, з вікон яких були вивішені національні прапори, а фани вирішували, де саме вони дивитимуться футбол.



Хтось пішов дивитися гру додому, хтось із друзями вирішив підтримати збірну у кафе, барі чи піцерії, а найгаласливіші уболівальники зібралися у рівненській фан-зоні. Дехто прийшов навіть із сімєю та дітьми.



За 10 хвилин до гри місць у фан-зоні практично не було, то ж багато людей просто стояли поблизу неї. Хтось завязував на собі величезний прапор, хтось домальовував прапорці на щоках, але майже ніхто не звертав увагу на те, що трансляція з проектору чомусь не розпочинається.



Рівно о 21.45 фани захвилювались: "А де ж картинка? Де футбол? Гра ж уже йде!". Хлопці та дівчата почали гучно вигукувати "Футбол! Футбол!", повернувшись обличчям до віконця, де стоїть проектор. Але результату це не дало і крики змінилися на "Ганьба! Ганьба!". Декілька уболівальників побігли до дверей "рубки", звідки ведеться трансляція. З ними пішов і один з міліціянтів, що охороняли порядок у фан-зоні. Правда, на стукіт міліціонера у двері з "рубки" ніхто не вийшов.
- Зараз буду телефонувати до директора парку, - сказав міліціонер. – Можливо, є якісь технічні проблеми.

Одні вболівальники, що чекали на цей футбол не один рік, обурено свистіли та продовжували вигукувати "Ганьба!", інші мовчки чекали, сподіваючись, що трансляція все ж буде.



За словами того ж міліціонера, проблема виявилась в тому, що канал, з якого вели трансляцію раніше, з невідомих причин виявився закодованим.

Близько 30-ї хвилини гри, коли деякі фани почали просто йти з фан-зони, в "рубці" парку знайшли оригінальне рішення проблеми, як повернути футбол уболівальникам: на динаміки парку увімкнули радіотрансляцію! Старше покоління шанувальників футболу одразу відчуло де-жа-вю. Колись, коли не було трансляції ігор по ТБ, гру слухали по радіоприймачу.



Такий "віртуальний" футбол глядачі "дивилися" хвилин вісім. У цей час декілька запальних фанів вилізли на сцену парку й почали і імітувати гру у футбол.



Саме у цей момент на сцені усе ж з’явилася довгоочікувана картинка з Києва, яку фани зустріли бурхливими оплесками і вигуками "Україна! Україна!"
Організатори знайшли сигнал якось закордонного каналу, здається шведського, а звук залишили з радіо. Так, приблизно з 38-ї хвилини рівненська фан-зона приєдналася до багатомільйонної армії фанів по всій Україні.



Не буду описувати події на полі. Ви ж, певно, самі все бачили! А вони ще й як не залишали байдужими рівненських уболівальників. Практично весь час до завершення гри голоси рівнян не змовкали. Окрім зарядів "У-кра-ї-на!" та "Слава Україні! Героям слава!", фани кілька разів співали національний гімн та навіть "Червону руту". Був ще один веселий заряд – "Хто не скаче – той москаль!", під який усі весело стрибали. Навіть ті, хто хотів посидіти спокійно, теж стрибали. Хто ж захоче відчувати себе москалем?! :)



Енергетика рівненської фан-зони, коли люди в єдиному пориві прагнули забитого м’яча, перемоги й завмиранням серця стежили, як м’яч оминає наші ворота, вочевидь, передалася і нашим футболістам. Два голи Андрія Шевченка принесли нашій команді таку потрібну перемогу! Коли Андрій залишав поле, рівненські фани провели його оплесками й вигуками "Шева! Шева!".



Додам, що за порядком спостерігали більше десятка правоохоронців. Найбільш нервовими для них, вочевидь, став момент, коли трансляції гри не було. Але тимчасове обурення у хвилю народного гніву не переросло. Хоча словесно від фанів організаторам фан-зони, тобто міській владі, дісталося!



На останніх хвилинах гри жоден з уболівальників уже не сидів на місці. Фани стоячи кричали "Свисти!!!" і, почувши довгоочікуваний свисток, привітали збірну неймовірним оглушливим криком. Від радості люди обіймали один одного, навіть незнайомих людей, а великий гурт уболівальників вибіг на сцену.



Далі вболівальницька хвиля почала залишати фан-зону. Люди йшли у напрямку вулиці Соборної, вигукуючи "Україна!!!". Фанів вітали гучними сигналами вітали водії авто, що проїжджали Соборною. На їхніх машинах також були прапори, а пасажири, висовуючись з вікна машин, вітались із іншими фанами.

Більше фото - у нашій фотогалереї


Так опівночі центр міста, та й не лише, центр, довго не заспокоювався від галасливих уболівальників, що гучно святкували перемогу української збірної!

Але на цьому свято футболу не завершується, адже попереду – матч із Францією.

Інші статті до теми:
На стадіоні "Арена-Львів" фани вивісили банер "РІВНЕ-RIVNE"
Львів перед матчем Німеччина-Португалія
У Рівному таки буде фан-зона до ЄВРО
Центральна фан-зона України у Києві вже розпочала свою роботу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини