Ми у Facebook
20.06.2012, 14:21

У Рівному тепер живе "Бидло скотське" [Фото+Відео]

Мешканців Рівненського зоопарку побільшало. 20 червня працівники зоопарку презентували рівнянам "бидло скотське". Єдину в Україні "худобу шотландську" привезли у Рівне з польського міста Вроцлав.
Шотландська худоба — порода свійських парнокопитних. Як розповів директор Рівненського зоопарку Олег ПАВЛЮК, шотландського бика привезли у Рівне з польського міста Вроцлав ще місяць тому.



— 450-кілограмового бика польські колеги охрестили Громом" — зауважив Олег Павлюк. — Він ще зовсім молодий – один рік. А жити такі тварини можуть до 30 років. Зараз він ще не зрілий статево. Втім, вже шукатимемо йому пару.



До моменту представлення тварина наодинці відбувала карантин у закритому приміщенні. Такі вимоги ветеринарної служби. Тепер рогатому надали більше свободи. Бичок зможе пастися у відкритому вольєрі зоопарку.



Більше фото "Бидла скотського" в фотогалереї

— Взагалі-то ці тварини можуть цілорічно жити без будь-якого штучного прихистку, — наголосив завідувач сектору Рівненського зоопарку Андрій ТРОХИМЧУК. — Адже в Шотландії вони живуть там, де інші корови не виживуть. Зараз він трохи лисий. Адже на зиму вони відрощують довжелезну шерсть і витримують навіть найлютіші морози. Вона навіть дозволяє їм не накопичувати підшкірний жир.



Більше фото "Бидла скотського" в фотогалереї

Бідувати у Рівненському зоопарку "бидлу" не доведеться. Йому виділять окремий вольєр з укриттям, та регулярно годуватимуть сіном та зерном. Правда, зерна бичку перепаде менше — його шлунку до вподоби більше трава та сіно.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Рівному представлять єдине в Україні "бидло скотське"
У Рівненському зоопарку народилися полярні вовки ФОТО
Рівненський зоопарк відсвяткував відкриття 30-го сезону новими тваринами
У Рівненському зоопарку для нових приматів готують вольєр





На правах реклами