Ми у Facebook
05.07.2012, 18:12

У Рівному - дві нові велопарковки

5 липня у центрі Рівного побільшало відразу на дві велопарковки: майданчики для паркування двоколісного транспорту відкрили поблизу редакції “ОГО” та офісу студії реклами “Чегевара”.
Відкриттю велопарковок посприяли громадське об’єднання «Діти підземелля», лідер гурту “OT VINTA” Юрко Журавель, засновник Видавничого дому «ОГО» Віктор Данилов та директор студії реклами «Чегевара» Андрій Ляшук.
«Рівнянам від ОГО. Віктор Данилов, щиро» - такий напис прикрасив велопарковку у формі герба міста Рівне, яка з’явилася на подвір'ї редакції «ОГО».



За словами Юрка Журавля, нові велопарковки – це лише початок. Згодом «Діти підземелля» планують зайнятися відкриттям і велодоріжок для затятих велосипедистів міста.



«Поблизу центру міста, де найбільше скупчення автомобілів, якраз не вистачає паркувального майданчика для велосипедів, – зазначив на відкритті велопарковки поблизу редакції «ОГО» Віктор Данилов. – Кількість велосипедистів у місті зростає, тому встановлення подібних велопарковок – питання досить актуальне».



У редакції «ОГО» сподіваються, що велопарковка додасть зручності й відвідувачам інформкафе «Репортер OGO.ua», які за чашкою кави на літньому майданчику біля редакції щодня обмінюються з журналістами свіжими новинами, пропонують теми для матеріалів, завантажують власні статті та фото на портал OGO.ua. Ті, хто приїхав у інформкафе велосипедом, зможуть зручно припаркувати біля редакції свого двоколісного «залізного коня», а самі, тим часом, – поспілкуватися з творцями «ОГОшки».



Встановивши парковку біля редакції «ОГО», активісти перемістилися до офісної будівлі на 16 Липня, 10, де розташована студія реклами «Чегевара». Першим свій розмальований власноруч українським орнаментом велосипед тут припаркував творчий натхненник та директор студії Андрій Ляшук.



Він, як один із розробників дизайну велопарковок, вважає, що є ще над чим працювати: конструкції планують вдосконалити, щоб з їхньою допомогою можна було припаркувати більше велосипедів. Андрій Ляшук зауважив: «такі велопарковки потрібно встановлювати по всьому місту: біля магазинів, банків, державних структур, адже це значно полегшить життя велосипедистам міста».



Бажаємо успіхів ініціаторам ідеї і від імені велосипедистів Рівного дякуємо за благу справу, адже, як влучно зазначили креативники студії реклами «Чегевара», «два колеса – це здоров’я й краса».

Інші статті до теми:
“ОГО” та Юрко Журавель подарують рівнянам нову велопарковку
У Рівному на велодень з "От вінта" зібралось кілька тисяч велосипедистів

У Рівному велосипеди паркуватимуть у гербах





На правах реклами