Ми у Facebook
06.07.2012, 14:52

На Рівненщині голова райдержадміністрації вийшов із фракції Партії регіонів на знак протесту проти "мовного" закону

Депутат Рівненської обласної ради, голова Дубенської райдержадмінітрації Данило Корилкевич оголосив про своє рішення вийти зі складу фракції Партії регіонів у Рівненській обласній раді на знак протесту проти ухвалення закону "Про засади державної мовної політики".
Про це депутат повідомив на своїй персональній сторінці у мережі Facebook.

За інформацією, наведеною на сторінці Корилкевича, заяву, за його дорученням, передали 6 липня голові Рівненської обласної ради Юрію Кічатому. Сам Корилкевич нині перебуває у відпустці. "Однак уважно слідкую за розвитком подій в Україні", - уточнює очільник Дубенщини.

Текст заяви Данила Корилкевича звучить так:

"Інформую Вас про своє рішення вийти зі складу депутатської фракції «Партія регіонів» у Рівненській обласній раді. Прошу задовольнити його відповідно до встановленої процедури.

Таке моє рішення є виявленням протесту проти ухвалення Верховною Радою України Закону «Про засади державної мовної політики» (№ 9073) від 3 липня 2012 року. Цей закон, прийнятий, на мою думку, з суттєвими процедурними порушеннями, став чинником політичної дестабілізації українського суспільства, а відтак, прямою загрозою незалежності та суверенітету нашої держави. Вважаю, що мова нашого народу, здобута нами незалежність і демократичний вибір суспільства не можуть бути об’єктом політичних спекуляцій та передвиборчих технологій.

Як християнин та активний член православної громади, я цілком поділяю думки, висловлені главами Церков і релігійних організацій України щодо мовного питання у відкритому листі до Президента України Віктора Януковича, де, зокрема, йдеться: «Глибоко помиляються ті, хто вважає цю подію перемогою. Це – Піррова перемога. Це – «перемога» над громадянським порозумінням і основоположними принципами парламентаризму, які за визначенням покликані відображати суспільний компроміс».

Водночас хочу підкреслити, що я з глибокою повагою ставлюся до своїх колег у депутатській фракції «Партія регіонів» у Рівненській обласній раді, спільно з якими ми ухвалили багато рішень, спрямованих на покращення добробуту мешканців нашої області.

Я високо ціную те, що депутатська фракція «Партія регіонів» разом з іншими депутатами обласної ради раніше вже ухвалили звернення проти прийняття нового антиукраїнського мовного закону. На жаль, до нашої думки не дослухалися.

Отож, моє рішення жодним чином не спрямоване проти моїх колег по фракції, я вдячний їм та керівництву області за ефективну співпрацю. Переконаний, що незалежно від фракційної та партійної приналежності ми, депутати обласної ради, і надалі будемо спільно працювати в інтересах наших виборців – мешканців Рівненської області, в інтересах України".


Данило Корилкевич у проекті "ТОП-20: лдери місцевих громад Рівненщини"

Нагадаємо, що Данило Корилкевич у жовтні 2010-го був обраний до Рівненської обласної ради від мажоритарного округу з центром у Дубні. У раді ввійшов до складу фракції Партії регіонів. Проте, членом Партії регіонів не є. У квітні 2011-го був призначений головою Дубенської райдержадміністрації.

Данило Корилкевич у проекті "ТОП-20: творці Незалежності"

На думку місцевих спостерігачів, цієї осені імовірно балотуватиметься до Верховної Ради від Дубенського виборчого округу, що включає Дубенський, Радивилівський, Млинівський, Демидівський та Здолбунівський райони.

Більше про передвиборні "розклади" на Рівненщині: огляд

Данило Корилкевич у проекті "ТОП-25: найвпливовіші люди Рівненщини-2011"





На правах реклами