Ми у Facebook
23.07.2012, 10:32

Богдан Ступка мріяв зіграти нову роль до 71 дня народження

На свій ювілей минулого року він розповів про своє найголовніше бажання. Ступка хотів до свого дня народження зіграти ще одну роль.
Минулого літа на 70-річний ювілей Богдан Сильвестрович Ступка востаннє публічно з'явився на людях, йдеться в сюжеті ТСН.

У свої 70 біля театру ім. І.Франка Ступка відпускав своє бажання в небо. Кульки високого підняли, повернулися назад, і Ступка пожартував - усі його мрії крутяться біля сцени.

І серйозно додав – найголовніше його бажання до 71 дня народження вийти в новій ролі. Але здоров'я вже не дозволило здійснити цю мрію.

Він більше 30 років виходив на сцену одного з найкращих театрів України – ім. І.Франка, і більше 10 років ним керував. Хоча сам Ступка казав, це не робота - просто частина життя.

Ступка був душею театру, його двигуном і натхненником. Останній рік через хворобу Богдана Сильвестровича страшенно не вистачало в театрі. Всі чекали, що ось він повернеться.

Його хотіли бачити у головних ролях найкращі режисери з різних країн. Його не раз наполегливо кликали переїхати до Москви, ближче до кіновиробництва – він відмовився.

"Я українській актор, якій знімається в польських, австрійських, італійських, російських фільмах", - пояснював Ступка.

В якій би країні не знімався, своїх колег між сценами він вчив співати українські пісні. Ступка любив, коли на знімальному майданчику його лагідно називали Бодя, Ступочка чи Сильвестр Сталоновий і дуже не любив офіціозу та пафосу.

Попри безкінечну зайнятість Богдан Сильвестрович вважав, що в житті не має нічого важливішого за родину. І коли сім'я поповнювалася онуками, він жартував - клан Ступок розростається.

З клану Ступок на сцені залишається син Остап, онук Дмитро, можливо актором буде і найменший – теж Богдан Ступка, на сцену він виходив на ювілей дідуся.

Богдан Сильвестрович казав, що не ролі його спадок, найважливіше що він залишить після себе – це нове покоління, в театрі молодих акторів він їх називав позашлюбними дітьми.

Їх, сина і онуків він вчив бути не акторами, а справжніми людьми, людьми, які мають за спиною розправлені крила.

Нагадаємо, вранці 22 липня обірвалося життя легендарного українського актора театру і кіно Богдана Ступки. Він не дожив до свого 71-річчя один місяць. Прощання з митцем відбудеться у вівторок, 24 липня, на сцені театру імені Івана Франка. Поховають його на Байковому кладовищі в Києві. У січні в нього виявили рак кісток. Причиною смерті видатного актора став серцевий напад.





На правах реклами