Ми у Facebook
23.07.2012, 11:10

"Здолбунівські війни". Черговий скандал із житловим будівництвом на Рівненщині [+Відео]

Географія скандалів навколо житлового будівництва поповнилася Здолбуновом. Там люди вклали гроші в новобудову, щоб мати свої квартири. І хоча будинок начебто зведений і півроку тому навіть зданий в експлуатацію, більшість мешканців продовжують жити в родичів чи винаймати житло в чужих людей. Між тим забудовник має своє бачення проблеми.
Цей ошатний з першого погляду будинок на вулиці Парковій у Здолбунові майже непридатний до проживання, стверджують люди, котрі вклали кошти у його будівництво. 4 роки тому вони через кооператив найняли генпідрядником товариство "Рівнебуд". Уклали угоди і сплатили умовлені кошти. Будівельник зобов'язався звести будинок щонайдовше за 2 роки. Однак термін розтягнувся удвічі. Споруду "Рівнебуд" здав в експлуатацію лише в січні цього року, але до жилого стану їй ще далеко, кажуть власники квартир.

Ось у такому стані, для прикладу власники отримали 2-рівнену квартиру на 5-му поверсі. Немає ні передбаченої угодою стяжки на підлозі, ні штукатурки на стінах, ні сходів на другий поверх. Не відповідає заявленому і марка встановленого газового обладнання. Так само не завершені під'їзди - зовні і зсередини та не зроблений благоустрій території. Тим часом забудовник, котрий порушив більшість умов угоди, не зважає на претензії не лише власників квартир, а й найбільшого замовника - власника земельної ділянки та адмінприміщень на першому поверсі будівлі. Раніше тут був старий довгобуд, лише з фундаментом і цоколем. Чоловік його викупив і вирішив завершити.



Директор фірми-забудовника зауважує: ці гроші і навіть більше йому таки винні. Ще близько 300 тисяч гривень не доплатили власники квартир. Перебрати терміни виконання, каже. мав право за законом. А щодо відсутності стяжки чи штукатурки у помешканнях або вікон не тої якості, стверджує: усе, зроблене людьми самотужки відмінусували від ціни квартири.

Завершити роботи забудовник обіцяє лише після стовідсоткової оплати усіх власників. Натомість люди погоджуються доплатити решту грошей лише тоді, коли побачать бодай якесь зрушення. Тож із замкнутого кола сторони, схоже, виведе лише рішення суду. Позиватися одне на одного збираються і мешканці, і забудовник.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ