Ми у Facebook
25.07.2012, 11:38

На Рівненщині не посадили неповнолітнього, який обкрадав власного діда

Суд визнав винним 17-річного хлопця, який обкрадав старенького дідуся, та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання, встановивши два роки іспитового строку.
Літнього дня 17-річний Роман, мешканець одного із сіл
Радивилівського району, запропонував своєму ровеснику Миколі із
Гощанського району викрасти гроші з будинку свого діда, який проживає в одному з ним селі. Той, довго не роздумуючи, погодився. Відразу ж "взялися за справу". В той час, коли дідуся не було вдома, Роман проник всередину будинку, а Микола залишився стояти на вулиці, так би мовити, на "шухері". Понишпоривши по кімнатах, люблячий онук із кишені дідового піджака витягнув одну тисячу гривень.

Щастю такій здобичі не було меж, там паче, що все так легко й безперешкодно обійшлося. У вечірню пору доби наступного дня
хлопці знову завітали "непроханими гостями" до помешкання старенького чоловіка. Цього разу Роман з Миколою, діяли сміливіше, бо уже обидва прокралися всередину будинку та поцупили грошей на суму 460 гривень та медаль, присвячену 20-ій річниці Великої Вітчизняної Війни. А ось третя спроба такої "насмішки" над пенсіонером стала фатальною для молодиків, хоча спраглим до чужих грошей все ж таки вдалося поцупити ще 350 гривень.

Усе набуте злочинним шляхом неповнолітні відразу ділили
між собою порівну, витрачаючи вкрадене на всякі дрібнички. А от
медаль, не знадобилася, Микола викинув її, бо продати дідову нагороду так і не зміг.

Слідчим відділом Радивилівського РВ УМВС було порушено
кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). А судом Романа визнано винним у скоєні злочину та призначено йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але звільнено від відбування покарання, встановивши два роки іспитового строку.

А ось Миколі, раніше засудженому до одного року позбавлення волі, за вчинення крадіжки та шахрайства, призначено остаточну міру покарання у вигляді трьох років позбавлення волі в
кримінально-виконавчій установі.

Про це порталу OGO.UA повідомила Оксана ШУЛЯК з Радивилівського РВ УМВС





На правах реклами