Ми у Facebook
16.08.2012, 12:25

Рівненські олімпійці повернулися з Лондона [+Фото]

У столиці Великої Британії урочисто завершились головні спортивні змагання чотириріччя — ХХХ Літні Олімпійські ігри. Українська збірна уже повернулась на Батьківщину й привезла із собою аж 20 олімпійських нагород. Повернулися додому й олімпійці з Рівненщини.
Медалей наші земляки не здобули, проте певних успіхів все ж добилися.

Загалом у столиці Олімпійських ігор побували п’ятеро наших спортсменів, що змагалися у двох видах спорту — кульовій стрільбі та легкій атлетиці.

Саме у "королеві спорту" Рівненщина мала найбільше представництво — рівняни Іван Бабарика та Олена Бурковська змагалися у марафоні, Вадим Слободенюк здійснив забіг на 3000 метрів, а юна рівнянка, 22-річна Ольга Земляк, бігла в естафеті 4х400 метрів.

Ще одним рівненським учасником Олімпіади був досвідчений стрілець Олег Омельчук, для якого ці Олімпійські ігри — другі поспіль.

Наймолодша з рівненських олімпійців й здобула найвищий показник на Іграх — 4 командне місце в естафеті.

— Я задоволена своїм виступом, — розповідає рівненська легкоатлетка, учасниця ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні Ольга Земляк. — Це була моя перша Олімпіада, і я вважаю, що показала досить хороший результат.



Варто відзначити, що саме наша Оля найшвидше подолала свою дистанцію у порівнянні із іншими українками. Результат Ольги Земляк — 49,8 секунди.

Тренер Ольги Ярослав Нечипорець виступом своєї підопічної також задоволений.

— У Лондоні були гарні умови для тренувань, тому вдалося показати непоганий результат, — зауважує тренер Ольги, заслужений тренер України з легкої атлетики Ярослав Нечипорець.

Ще двоє підопічних Ярослава Нечипорця змагалися у марафонському бігу, проте, за іронією долі, їхній виступ став невдалим.

— Олені судома звела ногу, тому, щоб не зійти з дистанції, вона добігала як могла, — пояснює Ярослав Нечипорець. — З Іваном сталася інша невдача — під час забігу він отримав сонячний удар, тому до фінішу діставався дуже повільно. Звісно, таким результатом ми незадоволені й будемо працювати.

Рівненський стрілець Олег Омельчук зазначив, що свій виступ вважає вдалим.

— Я у Пекіні був четвертим, а тут посів п’яте місце, — говорить рівненський стрілець, учасник ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні Олег Омельчук. — Звісно, хотілося б краще, але мабуть ще не час. Тренувалися у Рівному та їздили на збори до Львова, займалися фізичною підготовкою, бігом. У кожного спортсмена — індивідуальна підготовка, тому більшість залежить від мене.
Тренер Олега зазначає, що, ймовірно, далася взнаки його відсутність на Олімпіаді.



— Я не був присутній у Лондоні, — говорить тренер Олега Омельчука Сергій Бондар. — Тому якщо у першій дисципліні Олег показав хороший результат, то у другій, можливо, спортсмен трохи "перегорів". Не вистачило спілкування із тренером.
Не обійшли увагою спортсмени й умови підготовки до змагань, як важливу складову спортивного успіху.

— Я частіше тренуюсь десь на зборах, в інших містах, — говорить легкоатлетка Ольга Земляк. — Тому у рідному місті доводить тренуватися не так часто. Звісно, тут проблем вистачає і їх потрібно вирішувати. Ми обговорили з місцевою владою проблеми стадіону й манежу. Сподіваюсь, що вони будуть вирішені.
Якщо Ольга на вирішення проблем з підготовкою сподівається, то її тренер не надто вірить у виконання владою обіцянок.

— Для мене це вже третя Олімпіада, і я вкотре слухаю обіцянки допомогти, — говорить Ярослав Нечипорець. — Востаннє все обіцяне було виконано ще за часів Володимира Мороза, коли той був міським головою. З того часу більшість обіцяного не зробили. Якщо так буде й надалі — сенсу працювати у Рівному я не бачу. Маю пропозиції з інших міст та навіть з закордону, де пропонують набагато кращі умови.

Якісні умови для тренувань потрібні не лише легкоатлетам, а й стрільцям.

— Звісно, потрібна нова зброя, — говорить стрілець Олег Омельчук. — Але чого постійно не вистачає, так це набоїв. А без них нормально готуватися неможливо.



Незважаючи на те, що рівненські спортсмени не здобули нагород на Олімпіаді, місцева влада прийняла рішення відзначити учасників Ігор почесними нагородами. Окрім дипломів та квітів, наші олімпійці отримають і грошові винагороди. Зокрема, Олегу Омельчуку міська влада пообіцяла нагороду в 11 тисяч гривень, а Ользі Земляк — 16 тисяч. Винагороду отримають і їхні тренери - по 8 тисяч гривень.

Також міський голова пообіцяв виділити спортсменам земельні ділянки та покращити умови для спортивної підготовки.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Олімпійський Лондон підкорятимуть 5 спортсменів з Рівненщини
Рівненські легкоатлети готуються до Олімпіади у жахливих умовах
Рівненський стрілець став п'ятим на Олімпіаді у Лондоні
Збірна України посіла 14-е місце в загальнокомандному заліку Олімпіади 2012





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ