Ми у Facebook
18.08.2012, 16:00

На Херсонщині турецька мова може стати регіональною

Турки, що компактно проживають на Херсонщині в сільській місцевості декількох районів, можуть поставити питання про надання їх мові статусу регіональної.
Про це заявив в п'ятницю глава Херсонської облради Віктор Пелих на брифінгу після сесії, на якій було прийнято рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Херсонщини.

"Можливо, в сільських територіях - є й турки у нас компактно живуть, є і татари, компактно живуть, де більше відсотків - вони приймуть рішення. Є закон (" Про засади державної мовної політики "), ну що нам робити? Ми законослухняні громадяни . Будемо виконувати ", - зазначив Пелих.

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, згідно з останнім переписом населення, в області проживають 3 тис. 736 турків - у Чаплинському, Новотроїцькому, Білозерському та інших районах області.

Найбільше їх у Чаплинському районі - 2 тис. 278 осіб.

Кримські татари, компактно проживають у смт. Новоолексіївка Генічеського району, вже підняли питання про надання кримськотатарській мові статусу регіональної на території цього селищної ради.





На правах реклами