Ми у Facebook
23.08.2012, 16:55

Вибір "ОГО": "Моє покликання — давати знання іншим"

Ім’я: Микола Лустюк
Посада: директор Рівненської філії Приватного вищого навчального закладу "Європейський університет", доктор технічних наук, професор, дійсний член Академії інженерних наук, автор трьох наукових відкриттів, 10 патентів на винаходи та більше 100 наукових праць.
Вік: 64 роки
Обов’язок освітян — давати знання іншим. А їх покликання — навчати так, аби кожен зміг реалізувати себе в житті та принести користь для держави.

Микола Лустюк вчився сам і навчав інших, щоб бути потрібним та приносити користь для людей. Ось уже майже 15 років Микола Григорович очолює Рівненську філію Приватного вищого навчального закладу "Європейський університет". Під його керівництвом сформувався професійний колектив, який підготував близько 10 тисяч спеціалістів.

"Робота викладача і керівника — це, як кажуть, дві сторони однієї медалі", — зізнається Микола Лустюк. Треба бути універсальною людиною, аби знати тонкощі викладацької роботи та розумітися на потребах сучасних студентів. Завдання викладача — вселити у молодь віру та бажання вчитися. А от завдання керівника — створити сприятливу атмосферу для здобуття цих знань та опанування професійних навичок.

Викладачі Європейського університету постійно підвищують свою кваліфікацію, проходять стажування в інших ВНЗ, навчаються в аспірантурі та докторантурі. Тому випускники цього вишу є професійними працівниками у галузях економіки, менеджменту, екології, права, інформаційних технологій та безпеки підприємництва. За словами Миколи Григоровича, тепер здобути "столичну" освіту можна не лише в Києві. 25 філій Європейського університету працюють по всій Україні, тому отримати якісну освіту "на місцях" може кожен.

"У нашому університеті студенти можуть вчитися на двох спеціальностях, а по закінченню отримати два дипломи. При здобутті другої освіти отримують знижку. Викладачі знаходять підхід до кожного студента. Формуються невеликі навчальні групи, аби кожному приділити належну увагу", – розповідає Микола Григорович.

Минулого року п’ять ВНЗ нашої області брали участь у брейн-­рингу з питань ринкової економіки. Студенти Європейського університету посіли почесне друге місце, що свідчить про їх гарну підготовку та високий рівень знань. Також молодь займається у театральній студії та бере участь у фестивалях "Весняна хвиля" та "Барви осені".

"Тому ми запрошуємо всіх здобути якісну освіту та отримати диплом молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра, продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі, — каже Микола Лустюк. — Нехай якісна освіта буде доступна кожному".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини