Ми у Facebook
23.08.2012, 17:30

19 місце. Вселяє надію у душі вірян

Ім'я: Іларіон (в миру — Дмитрій Іванович Процик)
Статус: архієпископ Рівненський і Острозький, постійний член Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату
Вік: 32 роки
Призначення людини на землі — творити добро, працювати на благо своєї сім’ї та держави. Покликання священика — направити кожного вірянина на шлях істинний та вселити у серця людей віру в Бога. На спасіння та милість Божу можуть сподіватися ті, хто щиро прагне, вірить, надіється та сподівається.

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон (в миру — Дмитрій Іванович Процик) віднайшов своє призначення у житті й впевнено йому слідує до сьогодні. Він народився у селі Зубрець, що на Тернопільщині. Батько архієпископа також був священиком, тому хлопець ще з ранніх літ знав: якщо повіриш в Господа — зможеш повірити і в себе.

Своє навчання архієпископ Іларіон розпочав у Київській духовній семінарії. Пізніше вступив до Київської духовної академії, де і захистив дисертацію на тему “Пастирський погляд на зовнішню і внутрішню апостасію” та здобув вчену ступінь кандидата богослов'я.
За свою віру, щоденну сумлінну працю та прагнення проголошувати Слово Боже, у 2001 році його призначено на посаду благочинного Свято­Михайлівського Золотоверхого чоловічого монастиря в місті Києві. А вже через два роки Патріархом Київським і всієї Руси­-України Філаретом рукоположено в сан ієромонаха.

Із 2004 року проповідувати слово Боже та навчати інших архієпископ Іларіон продовжує на посаді викладача у Київській православній богословській академії, за що був возведений в сан ігумена. А через три роки по тому возведений в сан архімандрита. Минулого року Священний Синод призначив архієпископа Іларіона головою Управління зовнішніх церковних зв’язків Київського патріархату.

На початку 2012 року на засіданні Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату митрополит Рівненський і Острозький Євсевій (Політило) був звільнений за станом здоров’я від керівництва єпархією і членства у Синоді та почислений на спокій. Архієпископа Іларіона призначають керуючим Рівненською єпархією та постійним членом Священного Синоду. Своє призначення на Рівненщині архієпископ Іларіон вбачає в необхідності спільної праці зі зміцнення Помісної Церкви.





На правах реклами