Ми у Facebook
05.09.2012, 11:06

У Рівному відбудеться "Останній мирний протест" [Анонс]

Сьогодні, 5 вересня, поблизу приміщення Рівненської обласної державної адміністрації, о 15.00 відбудеться акція "Останній мирний протест". Небайдужі рівняни захищатимуть своє право на мирні зібрання, яке може відібрати у них Верховна Рада України.
Приводом для проведення акції став той факт, що завтра, 6 вересня, український парламент збирається прийняти у другому читанні законопроект №2450 "Про мирні зібрання".

- Цей закон значно ускладнить проведення масових заходів в Україні, - пояснює співорганізатор акції, голова правління Рівненської ФРІ Олексій Сидорець. - Наприклад, студенти не зможуть захищати свої права на отримання належної їм стипендії, виступати проти хабарництва у ВНЗ, приватні підприємці не зможуть вимагати справедливого оподаткування, а людей, що виходять на майдани українських міст захищати українську мову, "законно" каратимуть за їхню позицію...

Олексій Сидорець додав, що такий закон суперечить не лише українській Конституції, а й європейським нормам.

- Найавторитетніший юридичний орган Європи, Венеціанська комісія, визнала законопроект №2450 таким, що не відповідає не тільки загальноєвропейським нормам про права людини, - говорить Олексій Сидорець. - У разі прийняття цього законопроекту Україна за рівнем демократії наблизиться до таких країн, як Білорусь та Північна Корея.

Організатори запевняють, що акція "Останній мирний протест" не політична, тому закликають активістів політичних сил, які захочуть долучитися до її проведення, приходити без патрійних прапорів.

Акція "Останній мирний протест" є Всеукраїнською і відбудеться й у інших містах, зокрема Харкові, Івано-Франківську, Севастополі, Тернополі, Миколаєві, Донецьку, Луганську, Хмельницькому, Ужгороді, Львові, Луцьку, Кіровограді та інших містах.

Завершальний етап акції пройде у Києві. Активісти зберуться там близько 23.00 й проведуть ніч під стінами українського парламенту.





На правах реклами