Ми у Facebook
12.09.2012, 08:20

В "Острозькій академії" перевидадуть усі твори Уласа Самчука

Масштабне видання 11 томів творів Уласа Самчука запланували в Національному університеті "Острозька академія". Цикл має стати найбільш повним виданням творів відомого письменника. До роботи над виданням вже долучились ректор Ігор Пасічник, письменник Іван Драч та академік Микола Жулинський.
Розпорядники творчості великого українського письменника родина Соколиків передали саме "Острозькій академії" ексклюзивне право перевидавати твори прозаїка для широкого кола читачів в Україні. Тому сторіччя з дня народження Уласа Самчука редакційно-видавничим відділом Острозької академії було видано трилогію письменника "Волинь", До 105-річниці від дня народження видатного письменника побачила світ збірка творів Уласа Самчука "Марія", "Віднайдений рай" та "Чого не гоїть огонь".

- Однак, цього замало. Літератури з творами Уласа Самчука катастрофічно не вистачає в школах, а школярі навіть за програмою не мають з чого вивчати його творчість. А він був номінований на здобуття Нобелівської премії! І отримав би її, якби не політична ситуація, - зауважив ректор Національного університету "Острозька академія" Ігор Пасічник. – Ми вирішили не зупинятись на досягнутому та видавати твори далі. Це непросто, але це наш обов’язок перед українським суспільством.

Надія продовжити роботу над виданням творів письменника з'явилась нещодавно. Під час відвідин "Острозької академії" відомий літературознавець, академік Національної академії наук Микола Жулинський, письменник та громадський діяч Іван Драч разом з колективом академії вирішили утворити редколегію для видання повного зібрання творів Самчука.

Творча команда поставила за мету видати всі 11 томів творів письменника. Для цього залучатимуть меценатів, а також звертатимуться за підтримкою з обласного бюджету. Видані твори планують поширити у бібліотеках та навчальних закладах.





На правах реклами