Ми у Facebook
19.09.2012, 11:24

У Рівному майбутні матері ходитимуть на медогляди... у суд?

Приміщення Жіночої консультації, що знаходиться на вул. Драгоманова у Рівному, міська влада планує передати територіальному управлінню Державної судової адміністрації Рівненської області. В обмін на це суд обіцяє профінансувати ремонт Будинку культури, що у парку імені Тараса Шевченка.
Про такі ініціативи міської влади Рівного на прес-конференції повідомили представники громадських організацій міста.

За словами представниці громадської організації "ГРАД" Лілії Москальової, міський голова Рівного Володимир Хомко уже має конкретну домовленість з територіальним управлінням Державної судової адміністрації Рівненської області.

- Те, що комунальне майно безконтрольно розкрадається - не новина, - говорить представник Рівненського обласного громадського об'єднання "ГРАД" Лілія Москальова. - І приміщення жіночої консультації, схоже, буде ще одним у цьому списку. У розслідуванні "4 влади" (місцеве агентство журналістських розслідувань - авт.) йдеться, що судова адміністрація гарантує міській владі надання 10 мільйонів гривень на ремонт Будинку культури у парку ім. Т. Шевченка. Виникає питання: "Як суд може гарантувати кошти?" й "Куди подіти жіночу консультацію?".



Лілія Москальова повідомила, що до неї зверталися працівники жіночої консультації, стурбовані розмовами про те, що їхнє приміщення можуть віддати суддям.

Натомість у представників управління охорони здоров'я особливого занепокоєння можливий факт "виселення" не викликає.

- На сьогоднішній день у Рівному функціонують 3 жіночі консультації, - говорить заступник начальника міського управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук. - Ніякої офіційної інформації щодо зміни приміщення до нас не надходило.

Питання будь-яких дій з комунальним майном не повинні проходити "за спинами" громади. Таку думку висловили представники громадських організацій міста. Тому вони вимагають провести у місті громадські слухання із питання передачі приміщення жіночої консультації судовій адміністрації.

- Я буду виносити це питання на засідання міськвиконкому, - повідомив голова постійної комісії з питань захисту прав людини Рівненської міської ради Олександр Лащук. - На сьогодні у жіночій консультації отримують допомогу близько 35 тисяч жінок, працюють 45 чоловік медичного персоналу, з яких 11 - акушери-гінекологи, й функціонують 12 місць денного стаціонару. Від лікарів, що тут працюють, залежить доля матерів та дітей. Тому такі "домовленості" влади потрібно виносити на громадські обговорення.

Згідно повідомлення порталу "4 влада", жіночу консультацію планують перевести у новий корпус Рівненської поліклініки №2. Тільки от сам корпус ще не добудований.





На правах реклами