Ми у Facebook
05.10.2012, 11:32

"Укрзалізниця" хоче запровадити "єдиний квиток"

"Укрзалізниця" та Мінінфраструктури ініціюють впровадження "єдиного квитка" на усі пасажирські поїзди у будь-якому напрямку.
За словами заступника директора Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Олександра Федоренка, пасажир, що планує подорож залізницею із пересадкою, купуватиме лише один квиток, у якому вказуватиметься пункти відправлення, пересадки та призначення обраного ним поїзду, інформує прес-служба "Укрзалізниці".

Онлайн квитки на поїзд можна оформити і в касі залізничного вокзалу Рівне

При цьому термін, упродовж якого пасажир може перебувати у пункті пересадки, становитиме до 10 діб.

«Наприклад, маршрут з Харкова до Севастополя через Київ – в єдиному квитку буде вказано, що упродовж 10 днів пасажир прямує з Харкова до Севастополя з пересадкою по станції Київ-Пасажирський на такому-то поїзді. Крім того, комісійний збір пасажир сплачуватиме лише один раз – під час купівлі квитка», - пояснив Олександр Федоренко, додавши, що зараз пасажирові, якщо він прямує з пересадкою, доводиться купувати два квитки, а відтак і двічі сплачувати комісійний збір – у пункті відправлення та у пункті пересадки.

У розкладі руху поїзда Рівне-Львів відбудуться зміни

Також «єдиний квиток» можна буде оформити при подорожі «туди-зворотно» і з пересадкою – усі дані міститиме один бланк проїзного документу.

«Єдиний квиток» можна буде оформити на усі пасажирські поїзди, включаючи поїзди підвищеного комфорту, регіональні поїзди та Інтерсіті +.

«Єдиний квиток» пасажири зможуть оформити не лише у залізничних касах, а й через Інтернет. А ще розробленими змінами, за словами Олександра Федоренка, передбачено можливість робити заявки і на групи пасажирів в електронному варіанті – через Інтернет. При цьому раніше на вагон оформлювався один квиток, тепер при бажанні керівника групи можна буде взяти три квитки.

Із 1 жовтня квитки на потяги подешевшають

Крім того, буде внесено зміни й до процедури обслуговування пасажира, що втратив квиток під час поїздки. «Якщо пасажир загубив квиток, він може, звернувшись до начальника станції, зв’язатися зі знайомим, попросити його придбати новий квиток та за допомогою телеграфу зі станції придбання вислати підтвердження його придбання на станцію перебування пасажира, головне, щоб квиток був оформлений за три години до відправки поїзда», - розповів заступник директора Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту.

Як повідомив Олександр Федоренко, зміни до правил передбачають і впровадження поняття «бонусна система», яка передбачає надання певних пільг, що дозволять заощаджувати кошти під час поїздок усім пасажирам, які постійно користуються послугами залізничного транспорту. «Ця бонусна система поки що у процесі розробки. Тобто цими правилами вводиться лише поняття термін «бонусна система». Відповідно після її розробки іншими нормативними документами буде уточнено, за яким принципом працюватиме бонусна система», - наголосив Олександр Федоренко.





На правах реклами