Ми у Facebook
23.10.2012, 11:50

На Рівненщині відбулись зйомки фільму “Поводир”, або “Квіти мають очі”

Минулого тижня у Тараканівському форту відомий український кінорежисер Олесь Санін продовжив зйомки фільму “Поводир”, або “Квіти мають очі”. В кількох сценах відзнявся і наш земляк, рівнянин Андрій Ляшук. Порталу OGO.ua він розповів про фільм, його передісторію та акторський колектив.
В основі сюжету фільму лежать події початку 1930-х років. Сюжетна лінія побудована навколо мандрів Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музиканта. Ідея фільму належить його режисерові Олесю Саніну, відомому також фільмом “Мамай”. Олесь Санін — лірник і, очевидно, давно виношував ідею відзняти фільм про події складних часів для кобзарів та лірників в Україні. Детальніше про фільм можна ознайомитись на сайті povodyr.com.ua.



Одну з епізодних ролей у фільмі зіграв рівнянин Андрій Ляшук. За його словами, він всього лиш грав самого себе, у фільмі його побачать як лірника. Каже, що фільм вартий уваги, самі зйомки були настільки вражаючими, що хочеться чим швидше дочекатись виходу стрічки у світ.

У Тараканівському форту знімалося кілька сцен і для виконання навіть епізодних ролей, знімальною групою відбирались люди зі всієї України.

А найбільше вразило те, що велика частина акторів — це справді незрячі люди. Режисер настільки відповідально підійшов до зйомок цього фільму, що відбирав людей, які своїми долями нагадували кобзарів, і якби вони жили в ті складні часи, вони могли б бути кобзарями, - розповідає пан Андрій.



Перші сцени знімали у лютому цього року і планується, що фільм вийде у світ у липні 2013 року. Цілком можливо, що знімальна група ще раз приїде на Рівненщину.

Андрій Ляшук розповів, що в задумі авторів фільму є зйомки останньої сцени — страти кобзарів — на озері Базальтове, що на Костопільщині. Загалом, у фільмі можна буде побачити різноманітні місця. Зйомки фільму відбуваються по всій Україні, режисер спеціально вишукує місця колоритні, які чогось варті.








На правах реклами