Ми у Facebook
30.10.2012, 16:05

Мільярдер Ігор Коломойський став головним євреєм України

Делегати сьомого з'їзду євреїв України 30 жовтня обрали президентом об'єднаної єврейської громади України Ігоря Коломойського.
Коломойський був обраний президентом, оскільки за нього проголосували 264 делегати з 298 присутніх на з'їзді. Про це повідомляють з прес-служби єврейської громади Дніпропетровська.

На з'їзд прибули представники із 23 областей України, Києва, Криму, Севастополя, а також всеукраїнських єврейських організацій.

Досьє
Ігор Валерійович Коломойський (13 лютого 1963, Дніпропетровськ) — підприємець з українським і ізраїльським громадянством, член наглядових рад «Приватбанку», нафтопереробного комбінату «Нафтохімік Прикарпаття», а також нафтовидобувної компанії «Укрнафта».

За освітою інженер. Закінчив Дніпропетровський металургійний інститут. Бізнесом займається з 1985 року. Є членом наглядових рад «Приватбанку», нафтопереробного комбінату «Нафтохімік Прикарпаття», а також нафтовидобувної компанії «Укрнафта». В інтерв'ю «Дзеркалу тижня» Коломойський визнав, що особисто йому належить 30% акцій «Приватбанку». Сумарна вартість підприємств групи, крупними пайовиками якої також є Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов, експерти оцінюють у $3,3 млрд.

Ігор Коломойський володіє медіа-холдингом «Главред-медіа», до якого входять щоденники «Газета по-київськи», «Новая», «Известия в Украине», суспільно-політичні тижневики «Главред» та «Профіль». До холдингу також входить інформагентство УНІАН і телеканал «Сіті». У квітні 2010 сплив термін дії угоди із придбання 100% медіа-групи «1+1», до складу якої входять телеканали «1+1» та «Кіно». Крім того, Коломойський володіє часткою в холдингу Central European Media (CME) і є членом ради директорів СМЕ (засновник і головний акціонер Рональд Лаудер).

У 2008 році обраний президентом Об'єднаної єврейської громади України, а у 2010 році — президентом Європейської єврейської ради.

Ігор Коломойський є президентом футбольного клубу "Дніпро" (Дніпропетровськ).

Одружений, має двох дітей. Мешкає переважно у Швейцарії.

(Джерело: Вільна енциклопедія Вікіпедія)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини