Ми у Facebook
29.11.2012, 17:02

Через "Міленіум Плаза" рівняни не можуть приватизувати землю у центрі міста

Що ж діється з приватними будинками в центрі Рівного? На чиїй землі вони стоять?
"Навпроти пам'ятника Шевченку, що на майдані Незалежності в Рівному, нещодавно почали надбудовувати (і розбудовувати) особняк. Це - добре, бо та одноповерхова хатинка, яка там була, не зовсім те, що має бути в такому "центральному" місці. Тим більше, що той будиночок не має ні історичної, ні культурної цінності.

Проте є один момент. Нещодавно, на вересневій сесії Рівнеради, раптом згадали про план "Міленіум Плаза", заявляючи, що він - причина для відмови вирішення питання закріплення землі за рівнянами з "помаранчевого" будинку №5, що в провулку Некрасова (який розташований в кварталі, де має розміщатись ця сама "плаза").

За планом "Міленіум Плаза", ВСІ будинки з кварталу, обмеженого вулицями Соборна, 16 Липня, Драгоманова і Чорновола, зносяться (крім трьох 5-поверхових житлових будинків та будівлі управління залізниці). Здається, саме на місці особняка, що зараз розбудовується, планується збудувати висотну будівлю рівненської мерії. Якщо так, то місту доведеться викупляти у власника особняка вже не одноповерховий будиночок, а солідну двоповерхову будівлю.





Виникає питання: "Чому рівнян з провулку Некрасова влада позбавляє можливості покращити своє житло (відмовляючи в закріпленні землі), а власнику котеджу, що на майдані Незалежності, дозволяє його розбудовувати?".

Тим більше, що влада не приховує свого захоплення від плану цього самого власника збудувати тут міні-готель і "кемпінг". Крім того, влада міста готова була закріпити землю за мешканцями скандально відомого будинку № 31-А по вул.16-го Липня (якби не втрутились журналісти і частина депутатів не заблокувала прийняття рішення).

Всі три згадані будинки розташовані на території "Міленіум Плаза", але відношення влади до їх мешканців зовсім різне... - пише нам постійний дописувач рубрики Репортер OGO.ua "Мешканець центру".



За словами міського голови Рівного Володимира ХОМКА, добудова на вулиці Некрасова, швидше за все, самовільна. Однак він також підтвердив, що за мешканцями центральної частини міста насправді не закріплюють землю, бо ці будинки входять у територію забудови "Міленіум Плаза".

У центрі Рівного надбудовують будинок [ФОТОГАЛЕРЕЯ]

- Так, це правда, - зазначив Володимир Хомко. - "Міленіум Плаза" — це фантазія, яка ніколи не буде здійснена. Я погоджуюсь з тими висновками, що були. Якби я був міським головою, не дав би затвердити це питання на сесії. Але оскільки воно вже затверджене, то будемо щось будувати. Як тільки ми дамо землю, ми не вліземо туди ні з чим будувати. Я не хочу, щоб в тому районі були якісь "мазанки". Якщо будувати, то треба якийсь гарний будинок посадити. А щоб побудувати будинок, треба мати свою землю. Як тільки дамо її приватизувати — вже не вліземо ні в що. Зараз по клочах розберуть.

- Що ж до Некрасова, то це швидше за все самовільне будівництво. Ми заборонили всі можливі добудови-перебудови. Там один будинок виграє через суд, я не знаю як він це робить. Але там, де буде від мене залежати, буду робити все, щоб посадити гарний будинок.

- Я не хочу давати землю в центрі на приватизацію. Якщо буде інвестор, який схоче будувати, однією з умов буде відселення мешканців. Так само, як на розі Чорновола - Степана Бандери. Якщо знайдемо інвестора (зараз ми його не знайдемо, але колись це зробимо), він повинен буде відселити мешканців і тоді будувати щось у центрі міста.

- Я розумію, як тим людям (які мешкають на вул. Некрасова - авт). Він би взяв і продав би той кусочок землі за шалені гроші, і поставили б там аптеку, потім кафешку, а потім ще шось і таким би центр міста і залишився. А я не хочу цього.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини