Ми у Facebook
01.12.2012, 14:13

Рівненський бізнесмен і політтехнолог Сергій Паладійчук: "У мене є прихований реактор"

Молодіжна організація “Smart People” знову запрошує на зустрічі з лідерами, які надихають! Гість чергової зустрічі, яка відбудеться 4 грудня, - бізнесмен, депутат Рівнеради, відомий у Рівному політтехнолог Сергій Паладійчук. Дізнаймося про нього більше!
Перший сезон проекту "Smart Meetings: зустрічі з лідерами, які надихають", що тривав із 21 червня до 30 серпня, організатори жартома називають маркетинговим, другий же цілком претендує на статус управлінського. Адже спікерами “Smart Meetings” цього разу стануть відомі в Рівному банкіри, політики, журналісти і навіть топ-менеджери іноземних компаній! Першим гостем у новому сезоні проекту, який вже традиційно реалізовуватиметься за підтримки Видавничого дому "ОГО" і телеканалу "Рівне 1", став банкір, шанувальник джазу, громадський діяч, директор Центрального відділення банку “Credit Agricole” у Рівному Сергій Гемберг. А цього вівторка з учасниками “Smart Meetings” спілкуватиметься бізнесмен, депутат Рівнеради, політтехнолог і громадський діяч Сергій Паладійчук.

Економіст за фахом, 38-річний Сергій Паладійчук, надасть молоді, яка завітає на “Smart Meetings”, практичні поради, з чого варто починати власну справу і як робити це без стартового капіталу. І, звісно ж, - поділиться власними секретами успіху! На присутніх очікує відверта розмова про бізнес і політику, побудову кар'єри і команди. А напередодні заходу організатори поспілкувались із Сергієм Паладійчуком спеціально для порталу "ОГО".

Сергій Паладійчук: досьє на OGO.ua

- Сергію Богдановичу, ви реалізовуєтесь у багатьох сферах. Які проекти для Вас на першому місці: політичні чи бізнесові?
- Я вважаю, що людина не повинна зациклюватись на чомусь одному. Якщо говорити про політику, то це не самодостатня річ, не самоціль. Політика повинна відображати ті світогляди, які формуються на підставі професійної діяльності. Тобто якщо говорити про пріоритети, то на певному етапі вони між собою чергуються. Очевидно, що політика – це неприбуткова діяльність, яка не дає безпосередніх фінансових дивідендів, але з іншого боку політика дозволяє ширше подивитись на деякі речі та отримати цінну інформацію про те, куди правильно рухати бізнес.

- Що для вас успіх?
- Успіх - це можливість робити те, що подобається, мати для цього час, бажання і ресурси. Успіх – це відчуття внутрішнього комфорту, це коли ти знаєш, що твої близькі люди живі та здорові і коли те, що ти робиш приносить задоволення і їм, і тобі.

Корисна інформація для молоді, яка прагне бути успішною

- Кому завдячуєте своїм успіхом?
- Все, чого я досяг, – я досяг самостійно. Але враховуючи те, що я є відображенням своїх батьків, дідусів і бабусь, то, безумовно, першим кому я завдячую – це своїй родині, своїм батькам. Також завдячую книгам, оскільки важливим етапом мого становлення, формування світогляду був період з 15 до 25 років, коли я багато читав. Ті книги частково вплинули на формування мого характеру і доповнили риси, які в мені заклали батьки, заклала природа.

- Які книги вплинули на ваше формування? На яку літературу порадите звернути увагу?
- Зараз існує багато серій пізнавальних книг, які доповнюють одна одну. На мою думку, якщо ми говоримо про чоловіка, про юнака, то це обов’язково мають бути пригодницькі романи, щось на кшталт Вальтера Скота, Жуля Верна, Джека Лондона, О.Генрі. Адже це книги, які формують характер безстрашного, мужнього чоловіка. Я вважаю, що чоловік повинен мати відвагу зробити важливий крок в невідоме. Може бути що там прірва, а може бути і новий шлях, який дасть нове колосальне бачення, розуміння того, що попереду тебе чекають цікаві пригоди та нові досягнення.

Проект "Smart Meetings": активна молодь Рівного дізналась про секрети успіху від засновника "ОГО"

- А що ви вважаєте своїм найбільшим досягненням?
- Троє дітей, хороша родина і те, що я на сьогодні можу робити речі, які вважаю за потрібне.

- Дружина та троє дітей вимагають багато уваги. Чи не ображаються вони на те, що ви багато часу приділяєте роботі?
- В цьому питанні я дякую, перш за все, дружині, яка бере на себе левову частину навантаження з виховання дітей. Але і я намагаюсь частіше бути поряд, при можливості завжди виділяю час і для дітей, і для дружини.

Сімейні таємниці Паладійчуків

- Такий темп життя вимагає чимало енергії. Звідки ви її черпаєте?
В мене є прихований реактор який має період розпаду 150 років, і я сподіваюсь що він ці 150 років і прослугує (сміється - авт.).

Сергій Паладійчук: "Хто хоче щось зробити — шукає спосіб, хто не хоче — причину"

- Ви працювали викладачем - викладали менеджмент, маркетинг, соціологію ринку, теорію управління. Що найбільше подобалось у цій роботі?
- Так, я маю 9-річний стаж викладання. Мені подобалось спілкуватись з молодими людьми, вести з ними дискусії, будувати відносини так, щоб молоді люди доповнювали мене і отримували щось від мене. Весь матеріал, що я викладав, я використовував і перевіряв на практиці, застосував ці знання у своїй бізнесовій діяльності.

- У яких сферах працюєте як бізнесмен?
- У мене три основних сфери бізнесу. Перший – це телекомунікаційний напрям. Другий напрямок бізнесу – поліграфічно–рекламна діяльність, аналітичний маркетинг перш за все. Третій вид діяльності – енергозбереження, біотехнології.

- Розкажіть детальніше про ваш бізнес у сфері енергозбереження.
- Одна з моїх компаній займається виробництвом опалювальних котлів та оснащенням паливних котелень. Зараз багато говорять про необхідність уникнення залежності від Росії і я втілюю це на практиці, на своєму маленькому прикладі показую, як це можна зробити. Наші котельні встановлені на близько 30 об’єктах. Це школи, інтернати та інші громадські заклади. Спалюючи дрова, сміття та тирсу, вони отримують тепло.

- Заклади, про які ви говорите, знаходяться лише у нашому регіоні?
- Фірма працює на теренах всієї України. Зараз ми робимо котельню у Криму і я сподіваюсь, що там теж почнуть економити газ і ми будемо до цього причетні (посміхається - авт.).

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Паладійчуком



- Порадьте, у яких сферах молоді варто нині озпочинати власний бізнес?
- Є позиція загальна, політекономічна, а я є позиція моя, з точки зору практики бізнесмена. Якщо говорити про загальну позицію, то вважається, що найлегше і найкраще починати молодій людині в сферах торгівлі і побутового обслуговування. Для початку самому торгувати або ж стати комівояжером певної компанії і там заробляти свої перші гроші.
Але якщо говорити зараз практично, то, я вважаю, що хороша можливість для молодих людей заробляти гроші - це інформаційні технології та Інтернет.

Також не менш вдалим стартом є пошук успішних, цікавих ідей за кордоном і переведення їх в Україну. Сучасна молодь добре володіє іноземними мовами, спілкується в соціальних мережах, у неї немає багатьох бар’єрів, які є у старшого покоління. Можна налагодити гарні стосунки із західними партнерами і тим самим отримати можливість започаткування власного бізнесу.

Проект "Smart Meetings": у Рівному - нові зустрічі з лідерами, які надихають

- До яких перешкод треба бути готовим на початку розвитку власної справи?
- Одним із великих бар’єрів для молодих людей на початку розвитку їх діяльності є завищені очікування. Молодь хоче отримувати великі кошти одразу. Коли молодим людям пропонують роботу із невеликою заробітною платою, вони часто відмовляються, чекають чогось більшого. Зазвичай молодь не хоче сприймати це як можливість проявити себе і відповідно заслужити більшої оплати праці, набути досвіду та зв’язків. Це насправді дуже важливий психологічний момент – треба розуміти, що бізнес починається з малих прибутків. Для започаткування власної справи окрім певних знань, потрібні ще терпіння і готовність починати з малого.

- Особисто ви з чого починали підприємницьку діяльність?
- Із торгівлі. Їздив у Прибалтику та Польщу. Звідти в Україну привозив речі. Певний час торгував оселедцями. Коли прийшло розуміння, що я не отримаю там бажаних перспектив я зосередився на своїх знаннях. Після завершення університету поступив в аспірантуру і почав більше вивчати економічні процеси. Після цього я, як і багато молодих людей шукав роботу. Натрапив на оголошення, в якому йшлось про іноземну компанію, яка шукала собі працівників. Я пройшов відбір, став менеджером, доріс до регіонального менеджера. І коли в моєму підпорядкуванні вже було декілька областей, я зрозумів, що готовий мати власну справу. Почав робити бізнес.

Сергій Паладійчук: "Я справжній Тигр, це незаперечний факт!"

- А з чого ви починали свою політичну кар’єру ?
- З акцій «Україна без Кучми», з обурення від того, що Україна, як багата європейська держава, має не досить правильну владу. Я брав участь у подібних акціях, як представник опозиційних сил працював і на Волині, і на Рівненщині. Безумовно, що потужний поштовх мені дав Майдан. Відчуття того, що нарешті ми можемо змінити ситуацію, змусило мене увійти у політику, де я почав себе реалізовувати, щось робити для себе та для людей.

Сергій Паладійчук у проекті "ОГО" "ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини"-2009

- Як ви ставитесь до молодих політичних діячів? На вашу думку, варто активно займатись політикою змолоду чи спочатку реалізуватись у інших сферах, а тоді розпочинати політичну кар’єру?
- Я вже казав, що політика - це не самодостатня річ. Вона є результатом і наслідком світогляду. Якщо молода людина йде в політику не задля пошуку вигоди, а задля реалізації своїх ідей та поглядів – я таке можу тільки вітати. Адже молодь має дуже світлі ідеї і багатьом досвідченим політикам треба повчитися правильно сприймати ці ідеї. Молоді політики мають менше стереотипів і продукують колосальні ідеї. Але з іншого боку я переконаний що молодий політик повинен обговорювати свої ідеї з старшими, досвідченими людьми, не обов’язково політиками.

Треба також розуміти що політика – це не спосіб заробітку, і якщо людина не має достатнього матеріального забезпечення, то робити основну ставку тільки на політику неправильно, бо виникає питання за що жити, що їсти. І якщо в людини за спиною немає матеріального тилу, то вона, як політик, може спокуситись на матеріальні зваби.

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Паладійчуком



- Чи тісно пов’язані між собою бізнес і політика?
- В Україні – так. Україна, як держава, не сформована через те, що бізнес в Україні деструктурований і на жаль не самодостатній, у нас значні проблеми з економікою. З такими обставинами не може бути інакше. В Україні політика і бізнес тісно пов’язані. Інша справа, що це неправильно за своєю суттю.

- На останніх парламентських виборах ви вели виборчу кампанію Олексія Хахльова. Що вплине на вашу згоду чи відмову співпрацювати з кандидатом у ролі керівника його штабу?
- Тільки особистість кандидата і його життєві погляди. Я можу дозволити собі таку розкіш, як працювати з людьми, життєвий погляд яких я вважаю подібним до свого. Враховуючи що всі десять років своєї політичної діяльності я був у помаранчевому таборі, то, безумовно, все таки я готовий працювати в команді з людьми, які сповідують подібні цінності.

Більше думок та порад від Сергія Паладійчука бажаючі почують на черговій зустрічі з серії “Smart Meetings”, яка відбудеться вже у вівторок, 4 грудня!

Зареєструватись на зустріч із Сергієм Паладійчуком



Вітаємо рівненську молодіжну організацію "Smart People" з другою річницею!





На правах реклами