Ми у Facebook
03.12.2012, 14:32

У центрі Рівного більшість вивісок — іншомовні (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ) [+Фото]

Пройшовшись центром міста, мимоволі звертаєш увагу на те, що більшість вивісок різних фірм та магазинів — іншомовні. А ось українські назви відшукати не так то й просто.
Питання захисту української мови чи не найбільше порушується різноманітними політичними силами. Але в той час, поки одні говорять, інші — чіпляють на свої заклади вивіски, написані іншими мовами.

У центрі Рівного чимало англомовних вивісок, наприклад, магазин спортивного одягу з українсько-англійською назвою "Євро sport", магазин цифрової техніки "F5", салон краси "Golden lady" чи новозбудована багатоповерхівка із назвою "Manhattan", яка не лише назвою, а й висотою нагадує не українську, а заокеанську споруду.











Зустрічаються й вивіски іншими мовами, наприклад італійською ("Avanti") чи російською ("Золотой век").





Чимало й таких, які написані українською, але назви аж ніяк не українські. Є тут і словацька назва "Злата Плаза", й італійська "Мода Італіана", й іспанська "Аміго"...







А ось українських назв насправді мало. Проте вони є.

Кав'ярні "Анюта" та "Кавова кімната", книгарні "Дім книги "Богдан", "Слово" чи "Ранок", магазин "Вероніка" та перукарня "Мелодія краси".















Нагадаємо, що нещодавно виник скандал із компанією "Рошен", яка розпочала випуск продукції з російськомовними обгортками. Після хвилі критики "Рошен" повернув україномовні обгортки.

ПИТАННЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ: А які назви більше подобаються Вам - україномовні чи іншомовні? І чому? А можливо ви знаєте приклади якихось цікавих іншомовних назв, які аж ніяк не відповідають направленості закладу? Відповіді залишайте в коментарях до статті





На правах реклами