Ми у Facebook
17.12.2012, 12:17

На Рівненщині проект "Волинь туристична" презентували… у підземеллі [Фото+Відео]

Відтепер про туристичні принади Волинського краю можна дізнатися зі спеціального інтернет-порталу "Волинь туристична", а про людей та звичаї – з картин, які стали окрасою сувенірних календарів. Мотивуватимуть туристів до подорожей й проморолики, які демонструють найчарівніші місця історичної Волині.
За словами ініціаторів проекту, головна його мета – розвивати туризм. Тому й презентацію вирішили влаштувати у досить незвичному місці – підземній мистецькій галереї університету "Острозька академія", яка й сама є однією з перлин Волині.

Рівненщина стане центром "Волині туристичної"

- Ми робимо це для того, щоб туризм перестав бути витратною частиною для бюджету, - говорить ініціатор проекту, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов. - Адже ми маємо дуже великий туристичний потенціал, який не використовуємо на повну потужність.

У Луцьку рівняни презентували проект "Волинь туристична"

Гостей підземелля академії зустрічали виставкою картин рівненського художника Дмитра Личака. На них зображені реальні люди – мешканці Полісся. Історій про них тут немає, проте їхні обличчя набагато краще розповідають про їхню нелегку долю та цікаву вдачу.

На Рівненщині з’явилися "мандрівні" дороговкази



- Основна ідея - через портрети, через обличчя й очі передати дух цього краю, - розповідає художник Дмитро Личак. – Це край на кордоні з Білоруссю. Вперше, коли я звідти повернувся, тиждень ходив містом й не міг зрозуміти, що я тут роблю. Хотілося назад. Там зовсім інший світ. Не казка, але там чудово. А ці люди живуть там постійно. Вони інші, не такі як ми.

На Рівненщині 120 дітей стали фотокраєзнавцями

Ці картини представили не лише на виставці, а й розмістили на календарях, які стали промопродукцією проекту "Волинь туристична". Ще один промокалендар – незвичні картини рівненського художника Олександра Гурістюка, написані на Волині й доповнені влучними іронічними висловами.



Окрім промопродукції, яка розійдеться по готелях інших областей, які об’єднує проект "Волинь туристична", просувати проект будуть і в інтернеті. Для цього створили інтернет-портал, на якому можна не лише прочитати про цікаві місця, переглянути фотографії, а й обрати туристичний маршрут відповідно до власних туристичних вподобань.



Головною візуальною "фішкою" мандрівного проекту стали проморолики, які незабаром з’являться на телебаченні.

За словами організаторів презентації, зйомки відбувалися у Луцькому замку, у Пересопниці, на озері Світязь та інших місцях, які увійшли до ТОП-10 місць "Волині туристичної".

Для мандрівників Рівненщини презентують проект "Волинь туристична"

Режисером цих короткометражок став один із переможців Всеукраїнського фестивалю аматорського кіно "DVERY" Сергій Фадєєв.

Ролик планували один, але в процесі підготовки до зйомок вирішили зняти два. Героями першого ролика стали учасник гурту "OT VINTA" Віктор Пилипчук, його дружина, акторка рівненського облмуздрамтеатру, Вікторія Клєщенко-Пилипчук та їхня донечка Яся.

- Це було в останні дні літа, - пригадала акторка Вікторія Клєщенко-Пилипчук. – Нам запропонували й ми погодились. Чому б не поїздити з родиною й не подивитися цікаві місця. Нашій малечі було дуже цікаво й вона навіть не хотіла, щоб це закінчувалось.



У другому ролику історичними місцями Волині мандрував актор Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський, а його супутницею стала рівнянка Олена Кушнірук, яку потрапила на зйомки через кастинг.

- Коли я дізналася, що там має бути Станіслав Лозовський, я просто не могла втриматися, - розповідає акторка-аматор Олена Кушнірук. – Насправді я багато чула про цей проект, він дуже надихав мене і було велике бажання взяти в ньому участь.



Організатори "Волині туристичної" зауважують, що промо – це лише початок, а перші результати проекту можна буде відчути з весни 2013 року, коли розпочнеться новий туристичний сезон.





На правах реклами