Ми у Facebook
04.01.2013, 16:10

У Рівному запалав священний вогонь з Вифлеєму [+Фото]

Напередодні свята Різдва Христового кожна рівненська родина зможе запалити в своїй оселі священний вогонь з місця народження Ісуса Христа - з Вифлеєму. Його до Рівного привезли скаути організації "Пласт"
Традицію розповсюдження Вифлеємського вогню започаткували ще у 1986 році в Австрії. Саме з Відня вогонь розходився у інші європейські країні за допомогою скаутів.

До Рівного вогонь потрапив так само - з Австрії.

- До Австрії вогонь передають із Ізраїлю літаком, - розповів представник пластунської станиці "Рівне" Володимир Вус. - З Австрії вогонь отримали скаути Польщі - союз польських харцерів. Саме поляки передали вогонь в Україну. Безпосередньо до Рівного я привіз вогонь з Острога, куди його передали пластуни з Луцька.



Від імені громади Рівного Вифлеємський вогонь миру отримав міський голова Володимир Хомко.

Більше фото з передачі вогню - у фотогалереї

— Минулого року ми вперше взяли участь в акції, організованій пластунами, — розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко. - Працівники міськвиконкому брали вогонь собі додому. Я теж брав, і цього разу візьму. Ідея "Пласту" дуже хороша, душевна. Діти відчувають важливість своєї місії, і ми відчуваємо відповідальність за важливість їхньої місії.

Володимир Хомко додав, що сам у Вифлеємі ніколи не був, але планує поїхати.



Лампадку з вогнем поставили у приймальні міського голови, й, як запевнив міський голова, кожен працівник міськвиконкому зможе взяти вогонь собі додому.

Більше фото з передачі вогню - у фотогалереї

Проте, на міськраді шлях вогню не закінчився - його пластуни розповсюдять по церквах Рівненщини, які підтримують передачу Вифлеємського вогню.



— У суботу та неділю ми розповсюдимо вогонь по семи храмах Рівного, - розповідає пластунка Оксана Шевчук. - Ми передамо вогонь у храми, які підтримали нашу акцію, зокрема у православні церкви Київського патріархату, українську автокефальну православну церкву, греко-католицьку та римо-католицьку церкви.

Вифлеємський вогонь символізує мир, тепло, злагоду і сподівання, єднаючи всіх християн у переддень Різдва Христового.

Більше фото з передачі вогню - у фотогалереї

За словами пластунів, він має горіти в оселі впродовж усіх різдвяних свят.

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Ісуса Христа, котрий є символом любові та миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає силу, сподівання та надію.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ