Ми у Facebook
31.01.2013, 13:15

Мешканці Рівненщини за сусідство з АЕС отримають 33 млн грн

На засіданні Уряду 30 січня було прийнято рішення щодо виділення 178 мільйонів 506 тисяч гривень субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження атомних електростанцій (АЕС).
Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник. Він також зазначив, що Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка затверджує порядок і умови надання цієї субвенції.

Фінансування виділено місцевим бюджетам міст та районів Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Рівненської, Волинської, Хмельницької та Миколаївської областей, які знаходяться в зонах спостереження Запорізької АЕС, Рівненської АЕС, Хмельницької АЕС та Южно-Української АЕС. Виділені кошти будуть спрямовані на реалізацію соціально важливих проектів, зауважив Геннадій Темник.

Тим часом Рівненщина з цієї суми отримає понад 33 мільйони гривень, а це на майже 6 мільйонів більше, ніж торік. Зокрема, 24 мільйони 324 тисячі надійде за сусідство з Рівненською АЕС, 8 мільйонів 920 тисяч — за сусідство з Хмельницькою АЕС.

Про це повідомили з прес-служби РОДА.





На правах реклами