Ми у Facebook
07.02.2013, 10:31

Як депутати Рівненської облради сесії прогулюють [+СПИСОК]

У Рівненській обласній раді порахували, як депутати сесії відвідують. Тотальному контрою піддали 74 з 80 обласних обранців.
Рівненська обласна рада по завершенню року порахувала, як місцеві обранці відвідували сесійні засідання у 2012-му. Зокрема, у річний звіт включили 74 депутати з 80. У перелік не увійшли четверо, які наприкінці минулого року отримали мандати депутатів Верховної ради України - Микола Сорока, Олег Осуховський, Микола Кучерук та Юрій Благодир.

Також у перелік не включали Юрія Андришина, який не відвідував сесійні засідання за станом здоров’я, та Михайла Колісниченка, котрого не стало 22 квітня цього року. До речі, його місце так і залишилося вільним.

Отож, за даними оприлюдненими відділом аналітично-інформаційної роботи та контролю облради, не пропустили жодного засідання 36 депутатів. По одному засіданню “прогуляли” 24 обранці, а по два — 12.

Найбільше — по три сесійні засідання — пропустили Олександр Данильчук, якого після спроби стати нардепом виключили з фракції ВО “Батьківщина”, та Андрій Котельник, більш відомий у боксерських колах, як екс-чемпіон світу у першій напівсередній версії WBA.

Олександр Данильчук
Олександр Данильчук


Андрій Котельник
Андрій Котельник


Проте, така старанна відвідуваність — не зовсім те, що доводилося бачити у сесійній залі журналістам. Адже не рідко у об’єктиви фотокамер потрапляли і порожні крісла, і простягнуті руки депутатів, котрі голосують за себе і за відсутнього колегу одночасно.



- Ми подали дані за реєстрацією депутатів на сесійних засіданнях, - пояснила начальник відділу аналітично-інформаційної роботи та контролю облради Ірина Бовсунюк. - Як вони голосували, чи скільки саме часу після реєстрації пробули у сесійній залі, проаналізувати не можемо. Так само як і те, як голосують депутати. Адже бувають питання, за які не голосують цілими фракціями. Окрім того, сесійні засідання — це лише одна з форм роботи депутатів. Є іще робота на округах, зустрічі з виборцями та інше.


ПОВНИЙ СПИСОК ВІДВІДУВАНОСТІ ДЕПУТАТАМИ СЕСІЙ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ





На правах реклами