Ми у Facebook
07.02.2013, 17:00

В Україні пройде "Дитяче Євробачення-2013"

Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2013» пройде в Києві. Організацією його проведення займатиметься Національна телекомпанія України. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.
Бажання провести цей конкурс, за інформацією компанії, висловили декілька європейських мовників. У результаті тендерного відбору наглядова рада конкурсу обрала пропозицію НТКУ.

«Ми відчували, що пропозиція НТКУ була найсильнішою серед пропозицій, які ми отримали. Завдяки нашому попередньому досвіду з НТКУ та її планам на цьогорічний конкурс, ми чекаємо на красиве шоу в Києві», - стверджує виконавчий директор дитячого пісенного конкурсу «Євробачення» Владислав Яковлєв.

Юна українка Анастасія Петрик перемогла на дитячому "Євробаченні" [Фото+Відео]

Як вже повідомляла «Телекритика», у грудні 2012 року Перший національний канал почав переговори з EBU щодо проведення пісенного конкурсу «Дитяче Євробачення» у 2013 році в Україні. Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф оцінив суму витрат на проведення конкурсу у 25 млн грн, і ці кошти було закладено в держбюджет на 2013 рік.

У півфіналі "Міс Рівненщина-2011" змагатиметься чемпіонка Європи з плавання [Список учасниць]

Нагадаємо, у конкурсі «Дитяче Євробачення - 2012», який проходив в Амстердамі, перемогла представниця України Анастасія Петрик із піснею «Небо». Однак, на відміну від дорослого «Євробачення», перемога у конкурсі дитячих виконавців не дає право країнам переможцям на проведення наступного конкурсу. Мовник-організатор обирається проведенням тендерного процесу, а рішення виносить наглядова рада, до якої входять представники мовників з усієї Європи.

Нагадаємо, «Дитяче Євробачення» вже проводили в Києві у 2009 році.

За матеріалами: «Телекритика»





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ