Ми у Facebook
13.02.2013, 11:10

Помер колишній голова Народного руху України Геннадій Удовенко

12 лютого помер колишній міністр закордонних справ Геннадій Удовенко, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.
Удовенку цьогоріч мало би виповнитися 82 роки. Він був добре відомим дипломатом, досвідченим державним службовцем вищого рангу, народним депутатом III-V скликань, постійним представником України при ООН.

Цьогоріч, 5 лютого, стало відомо, що Удовенко перебуває у відділенні хірургії в лікарні "Феофанія".

Геннадій Удовенко до 1991 р. був постійним представником УРСР у Генеральній Асамблеї ООН. У вересні 1992 р. він був призначений послом України в Польщі. На цій посаді він перебував до 25 серпня 1994 р., коли був призначений міністром закордонних справ України. Пост глави МЗС Удовенко займав майже 4 роки. Саме в цей період був підписаний договір між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ.

У середині 1990-х років Геннадій Удовенко зблизився з Народним рухом України (НРУ), в результаті чого був включений у виборчих список цієї партії під номером 3 як позапартійний кандидат. Таким чином на парламентських виборах у березні 1998 він був обраний депутатом Верховної ради України.

Після загибелі голови НРУ В'ячеслава Чорновола, 25 березня 1999 р., Геннадій Удовенко 31 березня того ж року був обраний виконуючим обов'язки голови цієї партії. Із 14 травня 1999 р. по 3 травня 2003 р. він обіймав посаду голови НРУ. Тричі обирався в Раду.

Джерело: ZAXID.NET





На правах реклами