Ми у Facebook
20.02.2013, 20:17

У Рівному вшанували пам'ять Уласа Самчука

"Свічу пам'яті" до 108-ої річниці від дня народження видатного українського письменника, уродженця Рівненщини Уласа Самчука запалили у день його народження, 20 лютого, у Літературному музеї Уласа Самчука у Рівному.
До дня народження письменника презентували два нових видання із серії "Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному" - збірки Олега Ольжича "Рінь" та митрополита Іларіона (Івана Огієнка) "Твою тільки руку ці луки косили".

- Ми започаткували цю бібліотечку у 2008 році і видаємо в цій серії книги письменників-соратників Уласа Самчука, - розповідає упорядник обох видань, завідувач Літературного музею Уласа Самчука у Рівному Інна Нагорна. - Більшість книг видаємо вперше. Поезії митрополита Іларіона також побачили світ уперше. А збірка Олега Ольжича - це передрук книги, яка побачила світ у Львові в 1935 році.

Допоміг видати обидві збірки пенсіонер із Києва Веніамін Довбня, який уже не перший рік співпрацює з Літературним музеєм Уласа Самчука у Рівному.



- Нічого особливого я не роблю, просто як з'явиться якась копійка - даю на те, щоб видати книжки, - каже пан Веніамін. - Щасливий, що і моя краплина допомоги долучиться до струмка, який, маю надію, з часом стане великим потоком українського національного відродження.

Більше фото

Вчитель ЗОШ №3 м.Здолбунова, член правління обласної "Просвіти" Наталія Савчук приводить своїх учнів до музею Уласа Самчука щороку, від часу його заснування. Пригадує, як разом із дітьми ставила підпис під зверненням на підтримку відкриття музею до тодішнього голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука.

Літературні ювілеї Рівненщини-2013

- Зі мною вчилась Соня Самчук із Дерманя - так вона щороку приносила в інститут довідку із сільради про те, що не є родичкою Уласа Самчука, - пригадує непрості часи замовчування творчості видатного рівнянина пані Наталія. - Я дізналась про це лише після проголошення незалежності України...

Літературні ювілеї Рівненщини-2012

ТОП-7 книг-ювілярів 2012 року

"ТОП-20: видатні рівняни"





На правах реклами