Ми у Facebook
21.02.2013, 10:40

Рівненський письменник отримав премію у 5 тисяч гривень

У Рівному до дня народження відомого українського письменника і публіциста Уласа Самчука вручили першу літературну премію його імені. Її лауреатом став рівненський письменник, громадський діяч та краєзнавець Євген Шморгун за твори "І пітьма не здолала його" та "Твердь".
Перша міська літературна премія імені Уласа Самчука, якому 20 лютого виповнилося б 108 років, знайшла свого володаря.

З чотирьох авторів, що претендували на її отримання, компетентне журі таємним голосуванням обрало Євгена Шморгуна - письменника, який усе своє життя присвятив рідному краю.

- Цю премію давно треба було створити, - говорить щасливий лауреат, письменник та краєзнавець Євген Шморгун. - Й мені дуже приємно, що саме я став першим володарем цієї премії. Адже Улас Самчук - найвидатніший письменник нашого краю.

На що витратить премію, Євген Шморгун уже знає. До творів "Твердь" та "І пітьма не здолала його", що присвячені історії Пересопниці, автор планує додати третій, який і стане завершальною частиною трилогії. Саме на його видання й піде премія.

До премії Євгенові Шморгуну вручили й спеціальний нагрудний знак, а також диплом лауреата.

Поки автор розмірковує над виданням наступної книги, ініціатори премії думають про її збільшення.

- У мене є мрія, - поділилася з журналістами заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, - Ця премія має стати всеукраїнською й ми будемо шукати можливість, щоб збільшити розмір премії.

Стимулювати премією у Рівному планують не лише письменників, а й художників. Зовсім скоро, наприкінці березня, у місті вручать першу премію імені відомого художника та архітектора Георгія Косміаді.





На правах реклами