Ми у Facebook
14.03.2013, 17:06

ДАІ заборонять зупиняти машини для перевірки документів

Зупиняти водіїв «просто так» можуть заборонити. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, згідно з яким депутати пропонують скоротити кількість приводів для зупинки автомобілів співробітниками ДАІ.
Автором документа є позафракційний народний депутат Сергій Міщенко. На його думку, зупиняти водія можна, тільки якщо водій порушив правила дорожнього руху, якщо правоохоронці мають інформацію про його причетність до скоєння ДТП, а також якщо водій має кримінальне чи адміністративне правопорушення.

ДАІ радить рівненським водіям до 2014 року замінити "радянські права"

Співробітник міліції, згідно з документом, може також зупинити автомобіль, щоб притягнути водія до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або працівникам міліції, а також виконуючи рішення про обмеження чи заборону руху.

Незабаром рівненські водії їздитимуть за новими правилами

При цьому, у випадку зупинки авто співробітник ДАІ повинен буде повідомити водієві про причину зупинення транспортного засобу та суть правопорушення, якщо таке мало місце. Крім цього, депутат пропонує заборонити ДАІ зупиняти авто просто для перевірки документів. У пояснювальній записці до законопроекту вказується, що така перевірка не тільки не сприяє розкриттю злочинів викрадення транспортного засобу, але й створює суттєві незручності для водіїв.

За матеріалами: www.business.ua





На правах реклами