Ми у Facebook
16.03.2013, 17:22

Як брати Капранови «любили українок» у Рівному [+Фото]

Ліричні вірші під акомпанемент невеликої кобзи та звуків гармоніки у поєднанні з речитативом, цитати із «Щоденника моєї секретарки», подвійна порція гумору та неймовірна любов до українок. Саме у такій атмосфері відбулася зустріч із братами Віталієм та Дмитром Капрановими у Рівному, де вони виступили із своєю програмою «Любіть українок». Проходила зустріч у Рівненському державному гуманітарному університеті.
У стилі «кобза-реп», винайденому братами-близнюками були виконані вірші сучасних українських поетів Сергія Татчина, Макса Паленка, Олександра Ірванця. Не обійшлося і без поезії самих Капранових. Вони виконали свій вірш «Любіть українок» присвячений поезії Володимира Сосюри «Любіть Україну» та порадили рівненським чоловікам регулярно любити своїх українок.

- Ми вирішили, що для того, щоб по-справжньому полюбити нашу державу, треба почати з кохання до українок, адже вони того варті! – переконані брати Капранови. - Тому ми вважаємо, що наш вірш «Любіть українок» повинен об’єднати Україну.



А також брати Капранови розповіли рівнянам як виникла ідея написання презентованої ними книжки «Щоденник моєї секретарки».

Зокрема, Віталій Капранов зазначив, що роман з’явився завдяки реальному щоденнику їхньої секретарки, який вона вела у робочому журналі.

- Одного разу до нас звернулася офіс-менеджер: «Дивіться, що тут написано!», - згадує Віталій Капранов. - Там була просто геніальна фраза: «Сьогодні Віталій Віталійович, (тобто я), запропонував мені яблуко. Але я не взяла. Вважаю, що ми ще не в тих стосунках, коли я можу взяти у нього яблуко». Саме ці нотатки спровокували ідею написання книжки, і саме з них починається текст. Нас це дуже вразило! У яких же треба бути стосунках, аби взяти у чоловіка яблуко? Ніхто не повірить у те, що в наш час існують дівчата, які вважають, що для того, щоб взяти яблуко у чоловіка, треба дійти до певного рівня стосунків. Але вони є! Виявляється, у цьому цинічному світі, поряд із нами, живуть люди, які дотримуються певних моральних принципів, відрізняють правду від брехні. І ми вирішили, що такий феномен варто дослідити, тож узялися писати роман, який би показав нас очима такої людини.





Окрім того, у Рівному брати Капранови презентували ще книгу Віктора Суворова «Кузькіна мать», яка вперше вийшла українською мовою у їхньому видавництві. Та пообіцяли рівнянам повернутися із новими книгами та програмами.






На правах реклами