Ми у Facebook
22.03.2013, 15:00

У Рівному дали старт благодійній акції "Серце до серця" - 2013

Восьмий рік поспіль у Рівному відбудеться Всеукраїнська благодійна акція "Серце до серця". Цьогоріч акція пройде під гаслом "Почуй світ!" і буде спрямована на допомогу дітям із вадами слуху.
Звуки музики, спів птахів, шелест листя на деревах чи голос рідної мами... Більшість із нас навіть не замислюється над тим, що поруч з нами є діти, які цього всього від народження не чують... І таких дітей чимало...

Таким дітям допомагають лікарі, а логопеди потім навчають їх говорити. Проте величезною проблемою залишається відсутність можливості діагностувати проблеми із слухом одразу після народження.

Цьогорічна Благодійна акція "Почуй світ!" має на меті зібрати кошти саме для таких дітей. Як зазначають лікарі - чим раніше виявляється патологія, тим реальніше допомогти дітям повернутися до нормального життя.

- Ця акція дуже потрібна, адже це реальна допомога дітям, - говорить завідувач отоларингологічним відділенням Рівненської обласної дитячої лікарні Богдан Сліпенький. - Держава допомагає, проте в такому обсязі вона допомогти не взмозі. Проблема в тому, що дітям з вадами слуху можна допомогти, але потрібно якомога раніше виявити патологію.

Доповнила слова пана Богдана й сурдолог, яка безпосередньо працює з такими дітьми.

- Кількість дітей на Рівненщині з різними вадами слуху сягає 1000 чоловік, з яких 400 - з глухотою, - зазначає отоларинголог, дитячий сурдолог Рівненської обласної дитячої лікарні Ольга Крупецька. - В першу чергу батьки звертаються до нас з питанням вияснити, чує дитина чи ні. В Європі дітей перевіряють одразу після народження у пологовому будинку спеціальним скринінговим апаратом, який дозволяє виявити, чи має дитина проблеми із слухом. У нас в області такого апарату немає, тому доводиться виявляти ці вади різними клінічними методами. Якщо програма забезпечення кохлеарними імплантами, які допомагають відновити слух, то після їх застосування необхідна досить клопітка робота з сурдологом й логопедом. Для того, щоб цей процес пішов швидше, існують спеціальні комп'ютеризовані слухо-мовленнєві тренажери, яких у нас також немає.

Як зазначили представники благодійного фонду "Серце до серця", збір коштів на Рівненщині в першу орієнтуватимуть саме на придбання діагностичного обладнання.



- Щороку ми обираємо напрямок допомоги і у 2006 році наша перша акція мала таку ж назву - "Почуй світ!", - говорить президент Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до Серця" Дмитро Струк. - Цього року ми її повторюємо, тому що проблема залишається важливою та актуальною. Ми будемо орієнтуватися на суму, яку зберуть в області, й націлені на закупівлю необхідного обладнання. Якщо коштів вдасться зібрати більше, то закупимо й тренажери для реабілітації, й слухові апарати. Торік ваша область зібрала 51 тисячу гривень і я думаю, що цього року точно буде не менше.

Організатори Благодійної акції "Серце до серця" закликають усіх активних представників студентства, громадських активістів та усіх небайдужих людей долучитися до акції й допомогти у зборі коштів дітям із вадами слуху.



Підтримку у проведенні акції пообіцяли й представники місцевої влади, зокрема Управління освіти та науки та Управління у справах сім'ї, молоді та спорту.



Акція у Рівному відбудеться з 7 по 28 квітня 2013 року й у багатьох місцях будуть встановлені опломбовані скриньки для збору коштів.



- Ми пропонуємо громадським організаціям та ВУЗам організовувати різноманітні акції, концерти, флеш-моби та інші заходи, в рамках яких буде відбуватися збір коштів, - зазначив Дмитро Струк. - Ми зі свого боку забезпечимо ці заходи усіма необхідними інформаційними матеріалами.



Також Дмитро Струк зазначив, що фонд, як і щороку, визначатиме найкращого волонтера, який матиме змогу поїхати до Польщі. Також для кращих волонтерів організують сплав на байдарках річкою Дністер.





На правах реклами