Ми у Facebook
05.04.2013, 09:10

Заміна радянських прав обходиться водіям у 358 гривень

Зразок нового посвідчення водія Фото: sai.gov.ua

Уже зараз у МРЕВ з'явилися черги і дефіцит нових пластикових водійських посвідчень.

Заміна водійських прав радянського зразка на нові пластикові обходиться українським водіям у 358 грн. У цю вартість входять самі пластикові права за 198 грн., а також медична довідка - близько 160 грн.

При цьому, не дивлячись на те, що замінити документи старого зразка можна до кінця поточного року, багато водіїв поспішають зробити це вже зараз. Як результат - в МРЕВ закінчуються бланки для нових водійських посвідчень і виникають черги.

На Рівненщині також для водіїв не вистачає нових посвідчень. Усі незручності пов’язані з недостатньою кількістю самих бланків свідоцтв про реєстрацію та посвідчень водія, повідомили у прес-службі ВДАІ УМВС.

У ДАІ визнають, що черги в МРЕВ є, але це - явище тимчасове. Пластикових прав вистачить усім вже через місяць-два. Також інспектори наголошують, що власникам старих прав перездавати іспити з ПДР і водіння не потрібно.

"Просто слід принести документи. Кольорові фотографії 3,5 на 4,5. Паспорт, права та медичну довідку, - нагадав представник департаменту ДАІ Олександр Зубенко. - Якщо знайдеться ще й екзаменаційна картка, варто захопити і її також. Якщо ні - нічого страшного".

Нагадаємо, раніше в ДАІ повідомили автолюбителям, що водійські посвідчення радянського зразка потрібно замінити до кінця поточного року - термін їх дії закінчується 1 січня 2014 року.

Для заміни водійських посвідчень старого зразка їх власникам необхідно подати до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ пакет необхідних документів:

- Паспорт або документ, що його замінює;
- Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 см;
- Екзаменаційну картку водія;
- Медичну довідку встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії;
- Квитанцію про сплату коштів за бланкову продукцію та послуги Державтоінспекції.

Джерело: ТСН





На правах реклами