Ми у Facebook
23.04.2013, 18:01

Шукають добровольців, які бажаючі полетіти на Марс

Некомерційний фонд першого у світі космічного туриста Денніса Тіто Inspiration Mars («Натхнення Марс») збирається відправити двох людей – чоловіка і жінку – в подорож на Марс. Ще до офіційного оголошення про початок прийому заявок, яке було зроблено в готелі Пенсільванія в Нью-Йорку, кількість добровольців вже перевищувала 10 тисяч.
Переліт, який відбудеться у 2018 році, триватиме 501 день. Саме тоді відбудеться 11-річний сонячний мінімум, через який рівень радіації буде мінімальним.

Про це повідомляє ZN.UA.

Умови польоту максимально оптимізовані, однак, незважаючи на це, туристам доведеться провести півтора роки у повній ізоляції в закритому приміщенні у 17 квадратних метрів.

Однак, найголовнішою проблемою буде вплив космічної радіації. Заряджені частинки, які випускає Сонце, космічні промені і навіть випромінювання далеких зірок будуть бомбардувати корабель постійно. Шкода від цього буде така ж, як і від викурювання пачки цигарок на день – попереджає команда Inspiration Mars.

Припускають, що дуже постраждають м’язи і кістки членів екіпажу. Для зниження ризику на борту космічного судна з’являться спеціальні тренажери.

Вартість проекту – від 1 до 2 мільярдів доларів США. Inspiration Mars фінансуватиме політ лише перші два роки, проте надалі будуть потрібні пожертви.

Траєкторія польоту передбачає «вільне повернення» – від екіпажу не потрібно ніяких дій. Вихід на орбіту Марса не передбачається. Однак у випадку форс-мажора, в Inspiration Mars немає запасного плану.

Політ заплановано на 5 січня 2018 року, 20 серпня 2018 року астронавти-добровольці будуть облітати Червону Планету, а 21 травня 2019 року повернуться на Землю. Якщо політ відбудеться, він поставить новий рекорд – найдовший політ на сьогодні становить 13 місяців.





На правах реклами