Ми у Facebook
11.05.2013, 18:55

Таємниці чудотворних ікон Острога на Рівненщині

фото http://neo7777vitaha.livejournal.com/

"Ця ікона зцілює людей, приводить їх до покаяння, влаштовує життя сиріт", - розповідає про одну з духовних святинь Рівненщини учасниця конкурсу "Я - журналіст!" Дарія Зубіцька. Дізнайтесь більше про чудотворні ікони, які прикрашають Свято-Воскресенську церкву Острога!
"Під час пошанування Охтирської ікони у 2003 році, напередодні 15 липня, ввечері служили «Всенощное бдение» з акафістом Пресвятій Богородиці. У церкві було небагато людей: деякі прихожани, паломники і група студентів Острозької академії. Під час акафіста всі вони плакали. Після завершення Богослужіння отець Ярослав, настоятель церкви, запитав їх чому вони плакали. Студенти відповіли що не знають, їх охопив страх і сум..."

Якою є історія чудотворної ікони Охтирської Божої Матері? Які ще чудотворні образи Богородиці прикрашають один із храмів древнього Острога? Зрештою, чому осліп і завдяки чому прозрів трапезар у одному з монастирів на горі Афон і як ця дивовижна історія пов'язана з образом Богородиці, вклонитись якому нині мають змогу жителі та гості Острога?

Про все це читайте у роботі учасниці П'ятого міжобласного конкурсу "Я - журналіст!", учениці ЗОШ №1 м.Острога Дарії Зубіцької.

Читати роботу повністю

Також знайомтесь і з іншими роботами учасників конкурсу "Я - журналіст!" Адже конкурсанти у своїх творчих доробках розповідають про цікаве поряд із нами!

Читати конкурсні роботи

Більше про конкурс "Я - журналіст!"





На правах реклами