Ми у Facebook
15.05.2013, 16:20

Де у Рівному найчистіше повітря?

Рівненський обласний центр з гідрометеорології оприлюднив результати проведеної акції „Чисте повітря”, після якої стало достовірно відомо, у який районах нашого міста найзабрудненіше та найчистіше повітря.
Акція тривала з 22 квітня по 1 травня. Під час її проведення було відібрано та проаналізовано 420 проб повітря на шести точках міста: в „умовно чистій” зоні (вул. Волинської Дивізії, вул. Драгоманова – паркова зона (район обласного краєзнавчого музею), палац Хіміків (паркова зона) та в „більш забрудненій” зоні (вул. Чорновола, вул. С. Бандери, вул. Макарова).

- За звітний період екстремально-високих рівнів забруднення атмосфери повітря не спостерігалось. Ми визначали, який вміст у повітрі нашого міста забруднюваних домішок у вигляді пилу, двоокису сірки, оксиду вуглецю, окису азоту, фенолу та формальдегідів, - розповідає начальник МНСУ РОЦГ Богдан Масовець.



– В „умовно чистій” зоні не було виявлено ніяких перевищень гігієнічних нормативів, а концентрація двоокису сірки та окису азоту взагалі не були виявлені. Щодо найзабрудненішого повітря, то його найбільше на вулицях міста, де спостерігається інтенсивний рух автомобілів – вул. Млинівська, вул. С. Бандери, вул. Макарова, два наших автовокзали та залізничний вокзал. У цих районах потрібно обмежити рух транспорту, так як там знаходяться вдосталь жилих будинків, – додає Богдан Масовець.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ