Ми у Facebook
18.05.2013, 13:25

На Рівненщині започаткували перший регіональний історичний клуб [+Фото]

У п’ятницю, 17 травня, в приміщенні Рівненської обласної бібліотеки відкрили перший регіональний історичний клуб. Ціль клубу – стати комунікативним майданчиком, який буде популяризувати «живу» історію. Водночас, він буде працювати у мультимедійному форматі.
Рівненський регіональний історичний клуб об'єднає науковців, музейників, літераторів, які пишуть на історичну тематику, колекціонерів та реконструкторів. Функціонувати ж об’єднання буде на базі нашої обласної бібліотеки. Під час тематичних засідань рівненського клубу відбуватимуться телемости з істориками з інших регіонів.



- Ініціатива надійшла від громадського об’єднання «Україна славетна», до якого входять більшість відомих вчених, громадських діячів та науковців. Клуб, про який ми говоримо, матиме формат виключно громадської ініціативи, тобто, неформальне об’єднання людей, які зацікавлені вивченням історії і краю, і України загалом – розповів Заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов.



В рамках створення клубу усім учасникам дійства продемонстрували виставку історичних полотен київського художника-баталіста Артура Орльонова, які створені у рамках культурно-мистецького проекту "Україна славетна".








На правах реклами