Ми у Facebook
20.05.2013, 10:02

У театрі Рівненського Палацу діти грали… самих себе

Цікаву й оригінальну театральну прем’єру презентували юні актори молодіжного театру «Від Ліхтаря» у рамках Благодійного Марафону Рівненського міського Палацу дітей та молоді «З вірою в майбутнє». Діти фактично зіграли самих себе, адже відображене у виставі, часто переживають у реальному житті.
Театр – дзеркало реального життя. Й особливої реалістичності виставі додає те, що театральні образи практично не відрізняються від людей у реальному житті. Той же одяг, побут, стосунки, емоції. А те, що на сцені – діти, додає особливого настрою.

- Сьогоднішня вистава, що має назву «Друзі, все кльово!», про таких же підлітків як ми, - розповідає юна акторка народного молодіжного театру «Від Ліхтаря», учениця 11-го класу Юлія Тимощук. – Й грають її такі ж підлітки. Вистава про друзів, які збираються їхати на дачу. Вони збираються цілий вечір й за цей час встигають посперечатися, розкрити чиїсь секрети, посваритися й помиритися. На дачу вони так і не доїжджають, натомість той, до кого мали їхати, сам приїжджає до них. Вистава дуже цікава й її цікаво грати, адже вона фактично про самих нас. У ній багато таких ситуацій, у які ми самі потрапляємо. Я, наприклад, граю дівчинку мого ж віку, 16-річну школярку.



Юлія розповіла, що на підготовку до вистави витратили майже рік й за цей час дуже здружилися з усіма партнерами по сцені. Хлопці й дівчата разом гуляють й відпочивають.



Партнери Юлії по виставі говорять, що дружба – вічна, й без дружби жити просто неможливо. Без неї життя буде не таким яскравим. І що потрібно пробачати недоліки й сприймати одне одного такими як є.



Керівник театру зазначає, що вистава не лише передає реальні переживання дітей, а й виховує.

- Вистава написана за мотивами п’єси російської авторки Юлії Вітковської, - говорить художній керівник народного молодіжного театру «Від Ліхтаря» Олена Баюн. – В оригіналі п’єса має назву «По краю рассвета». Ми звісно переробили її, багато свого додали й вийшла наша робота – «Друзі, все кльово!». Працювати з підлітками дуже цікаво. Вони досить безпосередні, й водночас мають якісь уже свої проблеми, цікаві життєві ситуації, й з задоволенням хочуть про це розповісти й показати. Наша вистава показує підліткам, що не варто іноді звертати уваги на якісь дрібниці й тим більше не варто через ці дрібниці сваритися. Адже життя – це кльово. Є певний виховний момент, адже тут порушуються проблеми у відносинах з батьками. Ну у кого їх немає?! Й у виставі видно, що вплив батьків навіть на таких старших дітей досить великий.

"Детектор брехні" презентували у рівненському ПДМі


По завершенні глядачі вітали юних акторів оплесками, а самі школярі раділи, що вистава вдалася.

Нагадаємо, що прем’єра вистави «Друзі, все кльово!» – частинка Благодійного марафону ПДМу «З вірою в майбутнє», спрямованого на допомогу талановитим соціально незахищеним вихованцям Палацу та дітям з особливими потребами.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ