Ми у Facebook
21.05.2013, 13:01

Сміттєпереробний завод на Рівненщині прийняли в експлуатацію [+Фото]

Прийнято в експлуатацію першу чергу заводу з переробки твердих побутових відходів на території Шпанівської сільської ради Рівненського району.
Потужність заводу — 120 тисяч тонн сміття в рік. Про це повідомили з інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю області.

Технологія роботи заводу полягає у тому, що усі зібрані міські відходи сортуватимуться вручну, потім автоматично. Після чого отримуватимуть матеріал, який роздроблятиметься і перероблятиметься на паливо. Обов'язково відділятимуть матеріал, який можна переробити на вторинну сировину, та продати — скло, залізо, кольорові метали.

Пальне, отримане в результаті переробки, купуватиме Здолбунівський цементний завод для використання у виробничому процесі.

Нагадаємо, завершили будівництво Рівненського сміттєпереробного заводу ще у березні 2012 року. А розпочали роботи у 2011 році. Обіцяли, що завод запрацює у 2012 році.

Після запуску сміттєпереробного заводу влада планує зайнятися і самим сміттєзвалищем, яке майже вичерпало свій ресурс. Гори сміття, яке назбиралося тут за півстоліття, не перероблятимуть, а просто накриють землею та засадять рослинами.

Нагадаємо, на сміттєзвалищі розміщатимуть лише 5-6 відсотків сміття, решта піде на переробку.

У Рівному розпочали будівництво сміттєсортувального заводу [+Фото]







Довідково:
Рівненський сміттєпереробний завод – перше підприємство в Україні, на якому використана механічна переробка відходів, якою передбачено сортування, розподіл та переробка сміття на альтернативне паливо.

Фото: інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю області.





На правах реклами