Ми у Facebook
22.05.2013, 17:07

Рівняни викидатимуть пластикові пляшки в окремі контейнери

У Рівному встановили перший у місті контейнер для роздільного збору сміття. Кидати у нього потрібно лише пластикові пляшки. Всього найближчими днями у місті з'явиться 40 таких контейнерів.

Розмови про роздільний збір сміття у Рівному велися давно. Проте, сміття й надалі збирали все докупи. І ось - сталося! Перший окремий контейнер для пластикових пляшок встановили поблизу приміщення "Обнови" на вулиці Поштовій, 2.



- Підприємство "Санком-Рівне" розпочинає роздільний збір побутового сміття, - говорить директор ТзОВ "Санком-Рівне" Святослав Євтушенко. - Зараз ми встановлюємо перші 40 контейнерів, які розміщуватимуться на території, підпорядкованій ЖКП "Покровське". В подальшому такі смітники будуть встановлені на кожному сміттєвому майданчику.



За словами Святослава Євтушенка, зібрані таким чином ПЕТ-пляшки підуть на переробку на сміттєпереробний завод, який незабаром запрацює.



- Пляшки будуть пресуватися спеціальним обладнанням, - пояснює Святослав Євтушенко. - Пресовані пляшки складатимуться у брикети й відправлятимуться на інші підприємства для повторної переробки.



Всього, за словами Святослава Євтушенка, у місті потрібно 150 таких контейнерів. Контейнери, до слова, недешеві - вартість одного 1600 гривень.





На правах реклами