Ми у Facebook
29.05.2013, 16:47

Американський вчений прочитав відеолекцію рівненським школярам

Днями рівненські старшокласники - вихованці Малої академії наук взяли участь у відеолекції американського вченого, науковця Аргонської національної лабораторії Діона Еттінгера.
Учасниками проекту, який організував Національний центр "Мала академія наук", стали загалом п'ять українських міст - Рівне, Київ, Дніпропетровськ, Кіровоград і Луганськ.

Як розповіли у прес-центрі Рівненської Малої академії наук учнівської молоді, під час лекції Діон Еттінгер розповів юним українським науковцям про основні напрями досліджень, які проводяться у лабораторії - зокрема, в галузях безпеки енергетичних систем, охорони навколишнього середовища, матеріалознавства, фізики, комп’ютерних систем.

Також на базі лабораторії працює центр електронної мікроскопії для дослідження наноматеріалів, де мають змогу працювати і старшокласники. Останнє є особливо актуальним для вихованців Рівненської МАН, адже тут також уже не перший рік займаються долсідженням нанотехнологій. Зокрема, рівняни не так давно видали навчальний посібник "Основи нанотехнологій".

У Рівному молоді науковці розвивають нанотехнології

Рівняни мали змогу не лише послухати лекцію американського науковця, а й поставити йому запитання. Порозумітись з американцем школярам допомогла керівник гуртка англійської мови рівненської МАН Ірина Ревко.

У Рівному вручну виготовляють прилади для досліджень космосу та чекають на... астероїд








На правах реклами